Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

NASTUPI ZADRANA

Jako dobar vikend klubova zadarskih igrača

Autor: Alen Plahinek

10.10.2023. 10:44
Jako dobar vikend klubova zadarskih igrača

Foto: AHMAD MORA/DEFODI IMAGES/DEFODI



Najveći nogometaš kojeg je Hrvatska ikada imala, Zadranin Luka Modrić upisao je 78 minuta u pobjedi Real Madrida na Santiago Bernabeu protiv Osasune za koju igra Ante Budimir. Modrić je nakon što je dvije utakmice prosjedio na klupi, sada igrao od prve minute i uz to nosio kapetansku traku oko ruke. »Kraljevi« su s 4:0 ispratili Osasunu te zadržali prvo mjesto na ljestvici LaLige. U sljedećem kolu očekuje ih težak ispit protiv Seville na Sanchez Pizjuanu.


Fenomenalna forma


Jedan od onih zbog kojeg se traži dres više i karta više je Dominik Livaković. Zadranin koji je ljetos iz Dinama otišao u turski Fenerbahče fenomenalno se snalazi među vratnicama u Super Ligi. Fenerbahče suvereno dominira turskom ligom i u osam odigranih kola upisano je osam pobjeda, a da je pritom Livaković primio tek tri gola. Čak posljednjih 360 minuta Livaković nije vadio loptu iz mreže. Posljednji u nizu koji su »pali« bili su igrači Kasimpasa, a završilo je 2:0. Strijelci u toj utakmici su bili Edin Džeko i Dušan Tadić.


Ivan Santini odgledao pobjedu svojeg Züricha s klupe. Santini dobiva sve manje i manje prilika u švicarskoj momčadi za koju je od posljednjih 270 minuta odigrao tek jednu. Zürichu, međutim ide jako dobro u prvenstvu, gdje su preoteli vodeće mjesto Young Boysima, zahvaljujući njihovim kiksu prije nekoliko tjedana. U sljedećem kolu upravo Young Boysi i Zürich će odmjeriti snage u međusobnom ogledu.


Bez minutaže




Renato Pantalon bio je izvan sastava u posljednjoj utakmici portugalskog prvenstva. Njegov Rio Ave izgubio je od vrlo jake Brage s 2:1. Povela je momčad Pantalona već u petoj minuti utakmice i prednost čuvala do sudačke nadoknade na kraju susreta, kada se praktički cijeli svijet za igrače i navijače Rio Avea srušio. Braga je u 91. i 96. minuti stigla do dva pogotka i preokrenula susret. Rio Ave je tako ostao u zoni ispadanja iz lige, a nalazi se na pretposljednjem 17. mjestu. Izvan sastava bio je i Ivan Prtajin za svoj Wehen. Zadranin kojeg je legendarni Bastian Schweinsteiger usporedio s Robertom Levandovskim nije sudjelovao u velikom remiju za svoj klub na gostovanju u Hamburgu kod HSV-a. Ovim bodom Wehen je izašao iz relegacijske zone u 2. Bundesligi, dok je HSV »skinut« s trona lige.


Stipe Perica i dalje se nije oporavio od ozljede koja ga je povukla sa zelenih travnjaka još prije malo manje od pet mjeseci. Njegov Standard Liege upisao je veliku pobjedu u derbiju kola protiv Club Bruggea. Završilo je 2:1, a glavni heroj bio je Price koji je zabio u 90. minuti utakmice za pobjedu. Liege je trenutačno osma momčad belgijskog prvenstva.