Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Vrijedi isprobati! Mekani desert koji bundevi daje malo drugačiju ulogu

Gastro

Jesenska slastica

Vrijedi isprobati! Mekani desert koji bundevi daje malo drugačiju ulogu

Isprobajte ovu neodoljivu varijantu jesenske Cezar salate

Gastro

SEZONSKI ZAOKRET

Isprobajte ovu neodoljivu varijantu jesenske Cezar salate

Tko tvrdi da su salate jelo samo za ljeto, taj nije probao okusom neodoljivu jesensku Cezar salatu koja u sebi ima sve okuse dobro poznatog jela, no s malim zaokretom i korištenjem sezonskih namirnica. Jednostavna je za napraviti i idealna za pripremanje obroka za ponijeti – ova izdašna jesenska verzija Cezar salate postati će jedan […]

Uživo

Isprobajte ovu neodoljivu varijantu jesenske Cezar salate

Muffini od šljiva za slatki kraj sunčanog vikenda

Gastro

Voćno, sočno i slasno

Muffini od šljiva za slatki kraj sunčanog vikenda

Jesen je polako ali sigurno stigla i ne samo da lišće poprima narančasto-crvenu boju, već i šljive postaju sve više tamnoljubičaste. Zato za ovu jesen imamo idealan recept sa šljivama. Ovi sočni muffini sa šljivama imaju savršenu mješavinu slatkog i voćnog i izvrsni su za ponijeti kao ukusni zalogaj za vašu sljedeću jesensku šetnju. Sastojci: 125 g maslaca 75 g šećera 1 paketić vanilin šećera 1 prstohvat soli 3 srednja jaja 250 g brašna 1 žličica praška za pecivo 1 žličica cimeta u prahu 75 ml mlijeka 300 g šljiva Za dekoraciju: Crème fraîche šećer u prahu Šljive (narezane na […]

Uživo

Muffini od šljiva za slatki kraj sunčanog vikenda

Uz jesensku tortu od jabuka i cimeta zamirisat će cijeli dom

Gastro

Sjajna alternativa klasičnoj piti

Uz jesensku tortu od jabuka i cimeta zamirisat će cijeli dom

Cimet, marcipan i jabuka – ova kombinacija ispunit će svaki dom jesenskim ugođajem. Divni i topli mirisi ove kombinacije oraspoložit će i najokorjelijeg mrzitelja jeseni i zime. Ova sezonska i nevjerojatno sočna i kremasta torta od jabuka s posipom od cimeta brzo je gotova i odlična je alternativa klasičnoj torti od jabuka. Unesite čaroliju jeseni u svoj dom uz ovaj recept!  Ono po čemu je ovaj kolač od jabuka i cimeta tako poseban je to što možete pustiti mašti na volju. Slobodno birajte voće po želji ili zamijenite liker od jaja mlijekom za bezalkoholnu verziju ovog ukusnog kolača. Sastojci Za […]

Uživo

Uz jesensku tortu od jabuka i cimeta zamirisat će cijeli dom

Domaće ukiseljene rajčice odlične su kada želite uživati ​​u njihovom okusu i slatkom mirisu

Gastro

Praktično

Domaće ukiseljene rajčice odlične su kada želite uživati ​​u njihovom okusu i slatkom mirisu

Postupak pripreme ukiseljene rajčice sastoji se samo od vode i krupne soli, a odsustvo ulja čini je laganom, savršenom alternativom čak i ako ste na niskokaloričnoj dijeti. Ukiseljene rajčice dobro će vam poslužiti za pripremu umaka za tjesteninu, ali i u svim pripremama drugih jela u kojima se koristi rajčica. Sastojci 1 kg cherry rajčica 50 g krupne soli 1 l vode 4/5 listova lovora 8/10 listova bosiljka 3 režnja češnjaka Priprema Započnite sterilizacijom staklenki! Stavite čistu krpu na dno velikog lonca. Staklenke i čepove stavite na dno posude, na kuhinjsku krpu. Između staklenki stavite drugu krpu kako tijekom kuhanja […]

Uživo

Domaće ukiseljene rajčice odlične su kada želite uživati ​​u njihovom okusu i slatkom mirisu

Pomarola: imamo recept za savršeni talijanski umak od rajčice punog okusa

Gastro

Dašak tradicije

Pomarola: imamo recept za savršeni talijanski umak od rajčice punog okusa

Možete uživati ​​u ovoj pomaroli kakva jest, možda uz dodatak malo maslinovog ulja, ili je možete “pojačati” laganom zaprškom od češnjaka ili luka. Sastojci: 1 kg zrelih rajčica 1 srednji luk 2 stabljike celera 1 velika mrkva 20 listova bosiljka soli po ukusu voda po ukusu Priprema: Operite i očistite luk, celer i mrkvu te ih narežite na sitne komadiće. Stavite nasjeckano povrće u posudu i dodajte vode. Kuhajte na laganoj vatri bez poklopca. U međuvremenu u drugoj posudi prokuhajte oko 2 litre vode. Stavite oprane rajčice unutra, zatvorite poklopcem i kuhajte oko 5 minuta. Nakon isteka vremena, uz pomoć […]

Uživo

Pomarola: imamo recept za savršeni talijanski umak od rajčice punog okusa

Krem juha od bundeve svidjet će se cijeloj obitelji, uključujući i djecu

Gastro

Slatkog okusa

Krem juha od bundeve svidjet će se cijeloj obitelji, uključujući i djecu

Jednostavno, izvorno i vrlo brzo jelo za pripremu, savršeno ako imate malo vremena ili se u zadnji tren nađete bez ideja za ručak ili večeru. Sve što trebate je bundeva, nekoliko drugih sastojaka za okus, blender i vaša će juha biti gotova u tren oka. Sastojci: 700 g već očišćene bundeve 2 krumpira 250 g graha (već kuhanog) 1 luk 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja peršin po ukusu soli po ukusu papar po ukusu kipuće vode ili juhe od povrća Priprema: Krumpir ogulite i narežite na kockice, bundevu također narežite na kockice. Na tavi na ekstra djevičanskom maslinovom ulju […]

Uživo

Krem juha od bundeve svidjet će se cijeloj obitelji, uključujući i djecu

VIDEO Jednostavan trik kojim možete postići okrugla poširana jaja

Gastro

Zanimljiva tehnika

VIDEO Jednostavan trik kojim možete postići okrugla poširana jaja

TikTok je pun zanimljivih i korisnih trikova kada je u pitanju hrana, a jedan od takvih pronašli smo i na profilu talentirane gastro blogerice Sarah koja je sa svojim pratiteljima podijelila tehniku koju koristi za poširanje jaja. Na oduševljenje mnogih, radi se o vrlo jednostavnoj tehnici, za koji će vam biti potrebna metalna zaimača. @half_batch_baking Heres the science behind a perfectly poached egg. Fresh eggs or grade AA are the best. Start by straining the outer albumin and transfer to a ladle. To a pot, add 4 cups of water anc 1 tbsp vinegar or lemon juice. Lower into gebtly […]

Uživo

VIDEO Jednostavan trik kojim možete postići okrugla poširana jaja

Nema boljeg od štrudle s jabukama: Izvrsna je i za doručak, i kao međuobrok, ma uvijek!

Gastro

Sočna i hrskava

Nema boljeg od štrudle s jabukama: Izvrsna je i za doručak, i kao međuobrok, ma uvijek!

Štrudla od jabuka je još jedan kolač koji nas mirisom i okusom vraća u djetinjstvo, ali i klasik koji se uvijek rado nađe na stolu za vrijeme obiteljskih okupljanja. Sastojci: Za tijesto: 65 g brašna 1/2 jajeta 15 ml vode 1/2 žlice ulja soli po ukusu Za nadjev: 375 g jabuka (težina bez otpadaka) 30 g smeđeg šećera 30 g grožđica 15 g krušnih mrvica 1/2 limuna (za koricu i sok) 5 g ulja 15 g pinjola cimet po ukusu Za površinu: 10 g šećera u prahu 1 žlica mlijeka Priprema: Grožđice namočite u toplu vodu. Počnite s pripremom tijesta […]

Uživo

Nema boljeg od štrudle s jabukama: Izvrsna je i za doručak, i kao međuobrok, ma uvijek!

Pasta all’arrabbiata je poznato rimsko jelo i odličan klasik intenzivnog okusa

Gastro

Pikantna

Pasta all’arrabbiata je poznato rimsko jelo i odličan klasik intenzivnog okusa

Ovo jelo je zapravo vrlo jednostavno i brzo za napraviti. Sastojci koji ga čine su malobrojni i pravi, ali moraju biti izvrsne kvalitete. Sastojci 180 g tjestenine penne (eventualno rigatona) 200 g pelata (alternativno oguljene i zgnječene zrele rajčice) 1 crvena čili papričica 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 režanj češnjaka soli po ukusu […]

Uživo

Pasta all’arrabbiata je poznato rimsko jelo i odličan klasik intenzivnog okusa

Pita od jabuka: Petak je savršen za poznatu domaću slasticu

Gastro

Bezvremenski klasik

Pita od jabuka: Petak je savršen za poznatu domaću slasticu

Kolač koji nam je pri srcu i koji smo, jednom odrasli, nastavili pripremati, možda za svoju djecu ili unuke. Tko se ne sjeća s osmijehom i sa suzom u oku bakine pite od jabuka? Sastojci: 700 g jabuka (već očišćenih) 300 g brašna 3 jaja 70 g maslaca (sobne temperature) 200 g smeđeg šećera 200 ml mlijeka 1 vrećica praška za pecivo 1 limun (sok i korica) Priprema: Jabuke prvo narežite na kriške, tako da napravite tanke i ne prevelike polumjesece, te ih ostavite u zdjeli. Zatim uzmite limun, naribajte koru – ostavite sa strane – i iscijedite ga. Njegovim […]

Uživo

Pita od jabuka: Petak je savršen za poznatu domaću slasticu