Petak, 2. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Lavandom se mogu oplemeniti slana jela, ali i aromatizirati kreme, biskviti i sladoledi

Gastro

Jedinstvena

Lavandom se mogu oplemeniti slana jela, ali i aromatizirati kreme, biskviti i sladoledi

Zašto treba obratiti pažnju na boju tjestenine (i vode u kojoj se kuha)

Gastro

KORISNE INDIKACIJE

Zašto treba obratiti pažnju na boju tjestenine (i vode u kojoj se kuha)

Kada kupujete tjesteninu u supermarketu, posebnu pozornost obraćate na format, marku, cijenu, ali zaboravljate jedan važan faktor: promatranje boje, detalja koji vam može dati neke korisne pokazatelje. To je gotovo uvijek moguće, zapravo samo nekoliko marki ima potpuno zatvorena i neprozirna pakiranja tjestenine, iz kojih je stoga teško vidjeti boju dok ne dođe vrijeme za otvaranje pakiranja. No […]

Uživo

Zašto treba obratiti pažnju na boju tjestenine (i vode u kojoj se kuha)

Mislite da je preskakanje doručka dobra ideja? E, pa varate se

Gastro

DOBRO RAZMISLITE

Mislite da je preskakanje doručka dobra ideja? E, pa varate se

Kako vam preskakanje doručka pogoršava dan? Pogledajmo znanstvene razloge točku po točku zašto biste trebali pokušati imati hranjiv doručak (koji sadrži proteine ​​i ugljikohidrate) svako jutro: 1. Imunološki sustav Zaključci do kojih su došli znanstvenici bolnice Mount Sinai su da, iako povremeni post smanjuje količinu monocita (odgovornih za razne upale u našem tijelu), kada dođe trenutak […]

Uživo

Mislite da je preskakanje doručka dobra ideja? E, pa varate se

Samo 3 sastojka potrebna su za ukusne njoke od batata, a idu sjajno sa umakom od kadulje

Gastro

Talijanski comfort food

Samo 3 sastojka potrebna su za ukusne njoke od batata, a idu sjajno sa umakom od kadulje

Mnogima kad je u pitanju batat njoki nisu prva zamisao, no ovi njoki spadaju u kategoriju zdrave i ukusne hrane te idealno pašu uz različite umake, bilo kao dodatak ili samostalno jelo. Još jedna genijalna stvar je ta da ih je vrlo jednostavno za napraviti, a sve potrebno od sastojaka su slatki krumpir (batat), brašno […]

Uživo

Samo 3 sastojka potrebna su za ukusne njoke od batata, a idu sjajno sa umakom od kadulje

Korabica – idealna salatica koja je otporna na sušu

Gastro

Vrlo hranjivo povrće

Korabica – idealna salatica koja je otporna na sušu

Korabica je vrlo hranjivo povrće koje je otpornije na sušu od ostalih kupusnjača, a može se jesti i sirovo. Najbolje uspijeva na temperaturi 14 – 20 °C danju i 8 – 12 °C noću, pa je proljeće i jesen idealno vrijeme za njezin uzgoj. Porijeklom je iz srednje Europe i najbolje uspijeva u podneblju umjerene […]

Uživo

Korabica – idealna salatica koja je otporna na sušu

Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin pokrenuli prvi news portal o vinu: ‘Nismo ni svjesni kakvim blagom raspolažemo’

Gastro

»Vinski klub«

Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin pokrenuli prvi news portal o vinu: ‘Nismo ni svjesni kakvim blagom raspolažemo’

Vino! Da je suditi ovako na prvu, rekao bi laik da nema onog tko o vinu ne govori, ne snima priloge, ili barem ne objavljuje selfije na kojima je sve savršeno upareno i model, i čaša, i plemenita butelja. Čini se da je i tekstova o vinu posvuda, makar da ih se i ne čita […]

Uživo

Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin pokrenuli prvi news portal o vinu: ‘Nismo ni svjesni kakvim blagom raspolažemo’

Sol s okusom komorača: savršena za obogaćivanje jela ili kao ideja za poklon

Gastro

POSEBNOG OKUSA

Sol s okusom komorača: savršena za obogaćivanje jela ili kao ideja za poklon

Sol je jedan od najčešće korištenih začina u kuhinji, no jeste li ikada probali onu s okusom? Na tržištu se mogu naći sve vrste: limun, lavanda, ljuta papričica, kadulja. No, zašto ju kupovati kada ju možete napraviti kod kuće i prilagoditi po želji? Nudimo vam recept za sol s okusom komorača. To je zaista jednostavno za napraviti […]

Uživo

Sol s okusom komorača: savršena za obogaćivanje jela ili kao ideja za poklon

Od bazge možete napraviti slatki sirup, džem ili je koristiti za aromatiziranje jela

Gastro

Svestrana

Od bazge možete napraviti slatki sirup, džem ili je koristiti za aromatiziranje jela

Bazga je vrlo svestran sastojak u kuhinji i koristi se za pripremu širokog spektra jela, slastica i pića. Zrele bobice koriste se u kulinarstvu za pripremu džemova i aromatiziranih sokova, želea, likera i octa Sirup od bazge Za pripremu se cvjetovi bazge pomiješaju s vodom, šećerom i limunom te se ostave nekoliko dana macerirati. Slatki […]

Uživo

Od bazge možete napraviti slatki sirup, džem ili je koristiti za aromatiziranje jela

Sol s okusom komorača: savršena za obogaćivanje jela ili kao ideja za poklon

Gastro

Posebnog okusa

Sol s okusom komorača: savršena za obogaćivanje jela ili kao ideja za poklon

Sol je jedan od najčešće korištenih začina u kuhinji, no jeste li ikada probali onu s okusom? Na tržištu se mogu naći sve vrste: limun, lavanda, ljuta papričica, kadulja. No, zašto ju kupovati kada ju možete napraviti kod kuće i prilagoditi po želji? Nudimo vam recept za sol s okusom komorača. To je zaista jednostavno […]

Uživo

Sol s okusom komorača: savršena za obogaćivanje jela ili kao ideja za poklon

Recept za tjesteninu koji može pomoći u mršavljenju

Gastro

Užitak i lijepa linija

Recept za tjesteninu koji može pomoći u mršavljenju

Kada je u pitanju mršavljenje, mnogi misle da se figura iz snova može postići samo uz strogu dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata. Ili da morate vježbati do iznemoglosti. odustajanje. No postoji genijalan trik koji omogućuje konzumaciju tjestenine bez imalo žaljenja. Naime, jela od tjestenine treba ispuniti zdravim sastojcima, tako da tjestenina igra sporednu ulogu. Dakle […]

Uživo

Recept za tjesteninu koji može pomoći u mršavljenju

Zašto je wasabi najkorišteniji umak kada se jede sushi? Razlog će vas zadiviti

Gastro

Uvijek prisutan

Zašto je wasabi najkorišteniji umak kada se jede sushi? Razlog će vas zadiviti

Wasabi je zeleni umak izrazito intenzivnog i pikantnog okusa koji se uvijek poslužuje kao dodatak sushiju ili drugim tipičnim japanskim jelima. Ime potječe od Wasabia japonica, biljke (iz iste porodice kao gorušica) od koje se dobiva korijen koji zatim nariban postaje svima nama poznati wasabi, poznat i kao “japanski hren“. U stvarnosti, originalni wasabi se […]

Uživo

Zašto je wasabi najkorišteniji umak kada se jede sushi? Razlog će vas zadiviti