Subota, 14. prosinca 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ovaj desert od kokosa i marcipana prava je zimska poslastica

Gastro

okruglice

Ovaj desert od kokosa i marcipana prava je zimska poslastica

Donosimo recept za najfinije božićne kolače

Gastro

u obliku jelke

Donosimo recept za najfinije božićne kolače

Kolači u obliku božićne jelke nešto su najslađe! Prožeti toplim, sezonskim začinima, biti će idealan dodatak blagdanskom stolu, a odlična su ideja i za slatki poklon za vaše najmilije. Najmlađi će u njima zasigurno uživati, a veoma ih je lako za napraviti. Recept donosimo u nastavku. Sastojci 150 g tamne čokolade (76% kakaovca), grubo nasjeckane 150 g maslaca 3 velika jaja 125 g šećera 1 žličica ekstrakta vanilije korica i sok od 1 klementine 3 žlice porta (ili kuhanog ili crnog vina) četvrtina žličice mljevenog cimeta prstohvat mljevenih klinčića nekoliko puta nariban muškatni oraščić 100 g glatkog brašna četvrtina žličice […]

Uživo

Donosimo recept za najfinije božićne kolače

Imamo recepte za nekoliko vrsta izvrsnih fritula

Gastro

za svako nepce

Imamo recepte za nekoliko vrsta izvrsnih fritula

Fritule s jogurtom TEŽINA: jednostavno VRIJEME: 10 min pripreme + vrijeme za prženje SASTOJCI: 1 jaje 1 čaša tekućeg jogurta 3 žlice šećera 1 žlica ekstrakta vanilije 0,3 dl ruma ili rakije prstohvat soli 200 g glatkog brašna pola vrećice praška za pecivo limunova korica žličica cimeta šećer u prahu ulje za prženje PRIPREMA: U zdjeli pomiješati jaje i šećer, dodati jogurt, rakiju ili rum te prstohvat soli. U drugoj zdjeli pomiješati brašno i prašak za pecivo te umiješati u tekuću smjesu. Na kraju po želji umiješati koricu limuna i cimet. U dubokom loncu zagrijati ulje. Drvenom kuhačom provjeriti je li dovoljno toplo. […]

Uživo

Imamo recepte za nekoliko vrsta izvrsnih fritula

Recept za pečenu patku koja će oduševiti sve za blagdanskim stolom

Gastro

Zagarantiran gastro užitak

Recept za pečenu patku koja će oduševiti sve za blagdanskim stolom

Što ćete jesti za Božić ove godine? Pečena patka je naravno dobar izbor. Ovo tradicionalno jelo i dalje uživa veliku popularnost, prvenstveno zbog svoje duge povijesti kao tipičnog blagdanskog obroka koji simbolizira blagostanje, obilje i svečanost. Ali koliko god patka bila dobra, možda ćete čeznuti i za malo raznolikosti. Odabrali smo recept koji će vašu ovogodišnju pečenu patku učiniti […]

Uživo

Recept za pečenu patku koja će oduševiti sve za blagdanskim stolom

Složenac inspiriran Mediteranom idealan obrok za tmurne dane

Gastro

tjestenina i povrće

Složenac inspiriran Mediteranom idealan obrok za tmurne dane

Složenac od tjestenine jedna je od onih stvari koje spajaju dvije divne stvari: tjesteninu i zamamni zapečeni sir. A ovaj jednostavan zimski recept nevjerojatno je ukusan. Ovdje se kombiniraju tjestenina i povrće kako bi se stvorio rajski mediteranski složenac s crème fraîcheom i pružila prava poslastica za nepce i za ručak i za večeru. Sastojci 500 g tjestenine po izboru 250 g cherry rajčica 1 tikvica 1 luk 1 češanj češnjaka 200 g crème fraîche 2 žlice ulja 180 g gaude, naribane Šećer Sol Papar Priprema Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Zatim ocijedite i ostavite […]

Uživo

Složenac inspiriran Mediteranom idealan obrok za tmurne dane

Uljepšajte si zimski vikend desertom od naranče

Gastro

brzo i fino

Uljepšajte si zimski vikend desertom od naranče

Čim dođu hladni dani i police supermarketa postanu pune raznih blagdanskih slastica, jasno je da je stiglo vrijeme za uživanje u udobnosti toplog doma uz neki dobar zimski kolač. Ako se pripremate za obitelj i prijatelje koji će vam u ovo predbožićno vrijeme ispuniti dom, imamo pravu stvar s kojom ćete ih impresionirati. Ovaj jednostavan zimski recept za tart od naranče pravi je hit! Sastojci Za tijesto: 250 g pšeničnog brašna (tip 405) 75 g šećera 125 g hladnog maslaca malo maslaca za podmazivanje Za nadjev: 100 ml javorovog sirupa 150 ml mlijeka 300 ml soka od naranče korica naranče 1 prstohvat […]

Uživo

Uljepšajte si zimski vikend desertom od naranče

Neodoljivi recepti u kojima je glavni sastojak – pjenušac

Gastro

najfiniji okusi

Neodoljivi recepti u kojima je glavni sastojak – pjenušac

RIŽOTO SA SUŠENIM RAJČICAMA I PJENUŠCEM VRIJEME: 10 min pripreme, 15-20 min kuhanja TEŽINA: jednostavno SASTOJCI ZA 4 OSOBE: 350 g riže (najbolje dugo zrno) 100 g sušenih rajčica 1 manji luk 2 dl pjenušca malo maslinovog ulja sol i papar po potrebi temeljac malo maslaca PRIPREMA: Luk sitno nasjeckati i pirjati na maslinovom ulju. Dodati nasjeckane sušene rajčice, pirjati, pa dodati rižu. Lagano popržiti te dodati pjenušac. Kad pjenušac gotovo potpuno ispari, malo, pomalo dodavati temeljac dok riža ne bude skuhana prema uputi na pakiranju. Minutu prije kraja, umiješti maslac kako bi rižoto bio kremast. Po želji, servirati s […]

Uživo

Neodoljivi recepti u kojima je glavni sastojak – pjenušac

Nema izgovora! Ovo su najjednostavniji recepti za doručak prepun proteina

Gastro

Lako, brzo i ukusno

Nema izgovora! Ovo su najjednostavniji recepti za doručak prepun proteina

Ne stignem napraviti nutritivno bogat doručak jer nemam pola sastojaka koji pišu u receptu. Ne stignem napraviti nutritivno bogat doručak jer ujutro nemam vremena za kuhanje. Ne stignem napraviti nutritivno bogat doručak jer nemam inspiracije. Ne stignem napraviti nutritivno bogat doručak jer… I tako iz dana u dan posegnemo za nezdravim doručkom ili ga preskočimo, (ne)svjesni štete koju radimo […]

Uživo

Nema izgovora! Ovo su najjednostavniji recepti za doručak prepun proteina

4 jednostavna načina za sušenje lovorovog lista kod kuće

Gastro

ZA AROMATIČNA JELA

4 jednostavna načina za sušenje lovorovog lista kod kuće

Osušeni lovorov list možete kupiti u gotovo bilo kojoj trgovini, ali ako ga imate u vrtu ili negdje u blizini gdje ga možete ubrati, taj će vašim jelima podariti još veće bogatstvo arome i okusa. Listovi lovora obično se ne jedu, već se u kulinarstvu koriste kao pojačivač okusa. Budući da svježi lovorov list ima izrazito gorak okus i opor miris, većinski se u svrhu kuhanja koristi osušeni, a kako biste ga pravilo osušili kod kuće, donosimo čak četiri metode kako to možete vrlo jednostavno napraviti. Sušenje na zraku Kako biste lovorovo lišće osušili na zraku, listove posložite u jednom sloju na lim […]

Uživo

4 jednostavna načina za sušenje lovorovog lista kod kuće

Idealan obrok za hladnije dane neodoljivog mirisa

Gastro

varivo

Idealan obrok za hladnije dane neodoljivog mirisa

Varivo od krumpira i leće uravnoteženo je i hranjivo jelo koje spaja jednostavne sastojke u bogat i zasitan obrok idealan za hladnije dane. Krumpir se ovdje odlično slaže s aromatičnom lećom obogaćenom curryjem. Leća, puna proteina i vlakana, donosi dubok, zemljani okus, dok začini poput curryja i korijandera daju varaivu posebnu toplinu i miris. Sastojci 2 žlice suncokretovog ili biljnog ulja 1 luk, nasjeckan 2 usitnjena češnja češnjaka 700 g krumpira, oguljenog i narezanog na komade 4 debelo narezane mrkve 2 debelo narezana pastrnjaka 2 žlice curry paste ili praha 1 litra temeljca od povrća 100 g crvene leće prstohvat […]

Uživo

Idealan obrok za hladnije dane neodoljivog mirisa

Isprobajte desert koji je pravo niskokalorično čudo

Gastro

novi trend

Isprobajte desert koji je pravo niskokalorično čudo

Kulinarsko istraživanje Italije ne mora uvijek završiti teškim i kaloričnim slasticama. Ako ste u potrazi za laganim i osvježavajućim desertom, onda je ovaj recept baš za vas! Ova krema apsolutni je trend u Italiji i impresionira svojim niskim sadržajem kalorija. Uz dašak kave i slatkoću eritritola, u tren oka možete pripremiti ovu ukusnu kremu koja je savršena kao kruna svakog ručka. Sastojci 150 g kockica leda 120 ml vode 20-40 g instant kave 40 g eritritola Par kapi mlijeka Priprema Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu i kremastu smjesu. Gotovu kremu punite u čaše. Po želji po kremi […]

Uživo

Isprobajte desert koji je pravo niskokalorično čudo