ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

14. sjednica

Na sjednici Gradskog vijeća Nina o opremanju Doma kulture, upisima u vrtić, izboru mrtvozornika

Autor: Portal ZL

19.04.2023. 17:13
Na sjednici Gradskog vijeća Nina o opremanju Doma kulture, upisima u vrtić, izboru mrtvozornika

Foto: Arhiva ZLU utorak 18. travnja 2023. godine održana je 14. sjednica Vijeća Grada Nina sa 7. točaka dnevnog reda među kojima se raspravljalo o prijedlogu imenovanja petog mrtvozornika za područje Grada Nina, osiguranju vlastotog udjela u projektu izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Gradu, ulaganju u provedbu projekta „Vanjskog vježbališta Dvorina u Ninu, upisu i načinu ostavanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Morska vila Nin te o projektu opremanja Doma kulture u Ninu. 


Na samom početku sjednice Gradskim vijećnicima predstavljena je i nova Pročelnica U.O. za upravno-pravne i opće poslove, gđa Nina Čulina koja je preuzela mjesto nedavno preminulog dugogodišnjeg pročelnika Željka Radoševića. 


Na sjednici se raspravljalo o projektu zaštite okoliša kroz sustav gospodarenja otpadom  te  provedbu odvojenog prikupljanja otpada, realizacijom projekta izgradnje reciklažnog dvorišta. Naime, Grad Nin već nekoliko godina radi na provedbi izrade projekta te ishođenja dozvole za reciklažno dvorište. Navedeni projekt realizirao bi se preko Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja s tim da je potrebno osigurati 15 % vlastitog  udjela od ukupno prihvatljivih troškova, na što je gradsko vijeće dalo suglasnost. 
Najzanimljiviji dio sjednice bila je rasprava oko ulaganja u društvenu infrastrukturu koje su vijećnici su posebno pozdravili te dali suglasnost za apliciranje dva projekta: ulaganje u projekt „Vanjsko vježbalište Dvorina“ kojeg će se prijaviti na natječaj unutar mjere 19 „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER“, tipu operacije 2.1.1. te projekt „Uređenja i opremanja Doma kulture u Ninu“ u ovkiru iste inicijative LEADER – podmjere 19.2. za razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a.


Nedvojbeno je kako će se realizacijom ovih projekata osigurati uvjeti za veću kvalitetu života u Gradu Ninu kroz unaprjeđenje društvene infrastrukture, demografski i gospodarski razvoj Grada. 


Opremanjem ninskog Doma kulture posebno će se stvoriti odgovarajući uvjeti za rad udruga, organizaciju edukacija i konferencija te boravak različitih interesnih skupina, što uvelike pridonosi povećanju kvalitete usluga ali i na djelovanje svih čimbenika koji su usmjereni na društveni angažman u lokalnoj zajednici.


Provedbom navedenih projekata povećat će se i broj manifestacija, edukacija, seminara, kongresa, kulturnih događanja, predstava i radionica tjelesne kulture, što u konačnosti vodi ka 


poboljšanju životnih uvjeta i atraktivnosti grada Nina i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti.


Kao i uvijek gradski vijećnici jednoglasno su podržali sve prijedloge točaka dnevnog reda sjednice.