Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

LA LIGA

Real Madrid razbio Gironu u derbiju vrha La Lige, maestralni Vinicius i Bellingham

Autor: Hina

10.02.2024. 22:00
Real Madrid razbio Gironu u derbiju vrha La Lige, maestralni Vinicius i Bellingham

Foto: Reuters



Nogometaši Real Madrida s uvjerljivih su 4-0 svladali Gironu u derbiju 24. kola španjolskog prvenstva, čime su katalonskoj momčadi nanijeli tek drugi ovosezonski poraz i pobjegli joj na pet bodova prednosti.


Briljantnu su utakmicu odigrali Brazilac Vinicius Junior i engleski reprezentativac Jude Bellingham. Vinicius Jr. je u 6. minuti doveo Real u vodstvo i digao Santiago Bernabeu na noge, kad je s lijevog boka, s više od 20 metara, preciznim i snažnim udarcem pogodio suprotan kut.


Brazilac je imao prste u svakom golu domaće momčadi. U 35. minuti je “modrićevski”, vanjskim dijelom stopala, pronašao Bellinghama koji je bez poteškoća završio akciju za 2-0. U 54. minuti je Vinicius Jr. promiješao obranu Girone na lijevom boku, pucao i natjerao gostujućeg vratara Gazzanigu na tešku intervenciju. On je samo kratko odbio loptu na koju je natrčao Bellingham i pospremio ju u mrežu.




Prije nego što ga je Carlo Ancelotti povukao iz igre, Vinicius Jr. je uspio još i asistirati Rodrygu za konačnih 4-0 u 61. minuti.


Mogao je Real i do “petice”, ali je u zadnjoj minuti Joselu iz kaznenog udarca pogodio vratnicu.


Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je odigrao posljednjih 20 minuta, kad je zamijenio Tonija Kroosa.


Real je 19. pobjedom došao do 61 boda, a drugoplasirana Girona je ostala na 56. Treća je Barcelona s 50 bodova i utakmicom manje.


Hrvatski reprezentativac Ante Budimir svojim je 11. pogotkom u ovoj sezoni španjolskog prvenstva donio novu pobjedu svojoj Osasuni koja je s 1-0 slavila na gostovanju kod Real Sociedada.


Gol vrijedan tri boda visoki hrvatski napadač je postigao u 49. minuti na sebi svojstven način, nadvisivši sve domaće obrambene igrače. Udarac iz kuta izveo je Jon Moncayola, a Budimir je s pet metara elegantno preusmjerio loptu u lijevi donji kut pokraj nemoćnog vratara Alejandra Remira.


Hrvatski reprezentativac je igrao do 73. minute.


Osasuna je prekinula niz od dva poraza i osmom ovosezonskom pobjedom došla do 29 bodova te skočila na 11. mjesto. Real Sociedad je treću utakmicu zaredom ostao bez pobjede, a s 37 bodova baskijska momčad drži sedmu poziciju.


Nogometaši Alavesa i Villarreala odigrali su 1-1 u prvoj utakmici subotnjeg programa. Samuel Omorodion je u 25. minuti doveo domaću momčad u vodstvo, a za Villarreal je izjednačujući pogodak postigao Jorge Cuenca.