Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Polufinale Prve HMNLŽ

Čiksice izgubile prvu utakmicu, ne i nadu za uzvrat

Autor: Šime Ćurko

10.02.2024. 17:52
Čiksice izgubile prvu utakmicu, ne i nadu za uzvrat

Foto: Andrej Jančijev

SUPER CHICKS 3 MC PLUS 5



Dvorana OŠ Zadarski otoci. Gledatelja: 50. Suci: Hrvoje Klarić (Šibenik), Nina Nakić (Mirlović Zagora). Strijelkinje: 0:1 Bičanić (21′); 0:2 Dujmović (22′), 0:3 Dujmović (23′), 1:3 Laća (25′), 1:4 Matanić (26′), 2:4 Barbir (27′), 3:4 Klapan (28′), 3:5 Bičanić (37′).
FUTSAL SUPER CHICKS: Matković, Mijoč, Deranja, Barbir, Rusković, Števanja, Surać, Alić, Laća, Klapan, Jokić, Granić. Trener: Luka Marinović.


MC PLUS: Lerotić, Bičanić, Dujmović, Matanić, Novak, Hanaček, Vračević, Kolčić, Benković. Trener: Antonio Sardi.


Dvije “žute” minute početkom drugog poluvremena koštale su poraza igračice Futsal Super Chicksa u prvoj dvoboju polufinala doigravanja Prve hrvatske lige. Aktualne prvakinje iz MC Plusa uzvratnu utakmicu dočekat će s dva gola prednosti. U prvom poluvremenu gošće su napadale, ali je sve njihove pokušaje zaustavila vratarka Paula Karmela Matković. “Čiksice” su dobro držale blok, napadački su bile suzdržane, a rezultat svega je bilo 0:0 na poluvremenu. Međutim, nisu se domaće ni “okrenule” nakon što su izašle iz svlačionice u drugih 20 minuta, a suparnice su povele 3:0.




– Nisam zadovoljna – rekla je vratarka Matković nakon utakmice.


– Jako loš početak drugog poluvremena odnio nam je mogućnost za povoljniji rezultat uoči uzvratne utakmice. Praktično smo im darovale tri gola nakon tri naše pogreške. Kasnije nam je falilo i malo sreće u realizaciji, jer smo bile blizu izjednačenja. Šteta, mogle smo puno bolje proći.


Na 3:1, nakon dodavanja Barbir, smanjila je Laća u 25. minuti, a već u sljedećoj minuti MC Plus je ponovno na tri razlike. Nije to obeshrabrilo Zadranke koje su nakon pogotka Barbir (asistencija Mijoč), i potom i sjajnog poteza Klapan (asistencija Granić), koja je nekoliko trenutak kasnije s lijeve strane, precizno pogodila suprotni kut, približile na 4:3. U tom razdoblju gošće se nisu uspijevale “sastaviti” s loptom i FSC je krenuo po preokret. Ipak, mreža MC Plusa se više nije zatresla, ali jest zadarska, kada je Bićanić u 37. minuti postavila konačnih 5:3. Završne minute pripale su gošćama, koje su mogle i uvjerljivije slaviti.


– Većim dijelom utakmica je bila izjednačena, s time da smo mi najbolje igrali sredinom drugog poluvremena. U prvom nas je golmanica Matković držala u igri. Imali smo dvije situacije za 4:4, nismo ih iskoristili i zato mi je žao zbog ovog poraza. Međutim, imamo uzvratnu utakmicu u kojoj je sve otvoreno – rekao je Luka Marinović, trener Super Chicksa.


Antonio Sardi, Marinovićev kolega na klupi MC Plusa, istaknuo je zadovoljstvo raspletom utakmice.


– Super Chicks je pokazao zašto je izborio polufinale. Nama je dosta igračica ozlijeđeno tako da smo došli praktično samo s dvije zamjene. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice i u uzvratu očekujemo povratak nekih igračica u sastav. Sve što trebamo je odigrati kao u ovoj utakmici i vjerujem da će za nas rezultat biti povoljan – istaknuo je Sardi.