Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

BUNDESLIGA

Stanišić pokrenuo Bayer do velike pobjede nad Bayernom. Napravili su velik korak prema tituli prvaka

Autor: Hina

10.02.2024. 21:40
Stanišić pokrenuo Bayer do velike pobjede nad Bayernom. Napravili su velik korak prema tituli prvaka

Foto: Reuters



Nogometaši Bayera napravili su veliki korak prema osvajanju naslova prvaka Njemačke svladavši u Leverkusenu Bayern s uvjerljivih 3-0 (1-0) za pet bodova prednosti 13 kola prije kraja.


Momčad Xabija Alonsa je prema pobjedi pokrenuo hrvatski reprezentativac i Bayernov igrač na posudbi u Bayeru Josip Stanišić koji je u 18. minuti postigao vodeći pogodak za domaću momčad iskoristivši statičnost gostujuće obrane.


Prednost Bayera u 50. minuti je udvostručio Španjolac Alex Grimaldo, a konačnih 3-0 postavio je Nizozemac Jeremie Frimpong u petoj minuti sučevog dodatka.




Stanišić je odigrao cijelu utakmicu i bio je najbolje ocijenjeni igrač dvoboja u kojem su igrači Bayerna uputili tek jedan udarac unutar okvira, dok ih je domaća momčad imala čak devet.


Bayer sada ima 55 bodova, pet više od Bayerna te čak 15 više od Stuttgarta i dortmundske Borussije.


Četvrtu prvenstvenu pobjedu ostvario je Nenad Bjelica otkako je preuzeo Union Berlin, a njegova momčad je u 21. kolu Bundeslige na domaćem terenu svladala Wolfsburg s 1-0 u utakmici koju su obilježili brojni prekidi u prvom poluvremenu zbog prosvjeda navijača.


Svoje nezadovoljstvo odlukom Njemačkog nogometnog saveza da se stranim investitorima dopusti ulaganje u bundesligaške klubove, navijači obje momčadi iskazali su bacanjem teniskih lopti na teren. Tako su triput zaustavljali utakmicu, zbog čega su u jednom trenutku momčadi napustile teren. Prijetilo je i da utakmica neće biti nastavljena, što se na kraju nije dogodilo. Epilog je bilo čak 26 minuta dodanog vremena na kraju prvog poluvremena, što se pokazalo dobrim za domaću momčad.


Naime, jedini pogodak na utakmici pao je u 25. minuti dodatka, a strijelac je bio nizozemski stoper Danilho Doekhi koji glavom poslao loptu u mrežu nakon udarca iz kuta Kevina Vollanda.


U domaćoj momčadi i dalje nema ozlijeđenog Josipa Juranovića, a Lovro Majer je bio u početnoj postavi Wolfsburga i bio je jedan od najboljih igrača gostujuće momčadi, a u 54. minuti su ga centimetri dijelili od izjednačujućeg pogotka. Majer je igrao do 74. minute.


Union je ostao na 15. mjestu, ali se s 21 bodom odvojio od donjeg doma. Koeln je s 15 bodova i utakmicom manje na 16. poziciji, dok Mainz i Darmstadt imaju po 12 bodova. Mainz ima utakmicu manje. Wolfsburg je 12. s 23 boda.


Darmstadt je osvojio važan bod na gostovanju u Moenchengladbachu, odigraviši 0-0. Bartol Franjić je kod gostiju bio u početnoj postavi, ali je već u ranoj fazi dvoboja ozijedio kvadriceps i već je u 11. minuti morao biti zamijenjen. Matej Maglica je odigrao cijelu utakmicu u zadnjem obrambenom redu Darmstadta.


Augsburg je protiv RB Leipziga uspio osvojiti bod pred svojim navijačima odigravši 2-2, a asistent za drugi pogodak domaće momčadi bio je povremeni hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić. Vodstvo Augsburgu donio je Phillip Tietz u 35. minuti. Samo četiri minute poslije izjednačio je Lois Openda, a u 52. minuti gosti su poveli. Strijelac je bio slovenski reprezentativac Benjamin Šeško, a asistent Dani Olmo.


U 60. minuti Augsburg je izjednačio golom Ermedina Demirovića.


Gosti su mogli do pobjede u 82. minuti, ali je domaći vratar Finn Dahmen obranio kazneni udarac Loisu Opendi.


Kristijan Jakić je odigrao cijelu utakmicu za Augsburg koji je s 23 boda na 11. mjestu.


Bez pobjednika je završio i dvoboj Eintrachta i Bochuma u Frankfurtu, a konačan rezultat je bio 1-1. Omar Marmoush je u 14. minuti doveo Eintracht u vodstvo, a samo tri minute poslije izjednačio je Moritz Broschinski.


Heidenheim je iznenadio Werder u Bremenu i slavio s 2-1. Sva tri pogotka su pala u razmaku od sedam minuta. Lennard Maloney (12) i Jan Niklas Beste (18) su donijeli dva gola prednosti gostima, a Romano Schmid (19) je prepolovio zaostatak. No, u preostalih više od 70 minuta igre pogodaka više nije bilo pa je Heidenheim došao do sedme pobjede u sezoni i s 27 bodova skočio na osmo mjesto. Werder je deseti s bodom manje.