Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kvizac

Zaigrajte humanitarni kviz za malenu Lavu

Autor: A.Š.

20.02.2023. 16:00
Zaigrajte humanitarni kviz za malenu Lavu


Ovog utorka u Guma baru održava se još jedan kviz, ali ovog puta s humanitarnim karakterom. Naime, Kvizac priprema nova pitanja, a sudionici na kvizu dobrovoljnim će prilozima skupljati za pomoć djevojčici Lavi boluje od spinalne mišićne atrofije, a za liječenje joj je potreban lijek Zolgensma koji zaustavlja progresiju bolesti i može je dovesti do izlječenja.


Prema kriterijama HZZO-a Lava nema pravo na taj lijek. Lijek Zolgensma omogućio bi Lavi gentesku terapiju koja se prima jednom u životu. Treba napomenuti kako je ovaj lijek najskuplji na svijetu čija cijena iznosi 2.4 milijuna eura.


Svi koji žele pomoći maloj ratnici mogu to učiniti uplatom na račun otvoren kod Raiffeisen banke:
Ime: Lava Petrušić
IBAN: HR5024840083120778121
Poziv na broj: HR99/HR00


Njezini roditelji pokušavaju prikupiti više od dva milijuna eura kako bi lijek dobila u Americi. Prvi rok za prikupljanje novaca bio je 29. svibnja, ali je sada pomaknut na 12. travnja i zato njeni roditelji imaju samo 53 dana da skupe ogroman iznos. Pomoći joj možete i vi sudjelovanjem u humanitarnom kvizu koji se održava u utorak, 21. veljače u Guma baru s početkom u 20 sati.


– Na kvizu će biti barkod gdje ćete svi moći na Lavino ime donirati koliko tko može, kazao je organizator Boris Karneta koji je pozvao ekipe da dođu, zabave se, a pritom i učine dobro djelo.