Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Za DV Latica

U subotu na Narodnom trgu humanitarna akcija „Potrebitima za dar“

Autor: Zadarski list

05.12.2022. 14:31
U subotu na Narodnom trgu humanitarna akcija „Potrebitima za dar“

Foto: Filip GotovinaU organizaciji Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar u subotu, 10. prosinca 2022. godine na Narodnom trgu u Zadru održat će se humanitarna akcija „Potrebitima za dar“, a prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću Latica.


Mi djelujem o već 27 godina, a 25 godina imali smo humanitarnu akciju „Vukovaru za dar“. Ove smo se godine odlučili imati humanitarnu akciju u našem gradu i odlučili smo da to bude DV Latica. Sretni smo da će to po prvi puta biti u našem gradu. Zadar je grad s dušom, a kažu da je duša bezvremenska istaknula je  sestra Milka Mohenski dugogodišnja članica Udruge.


Budući da smo se nedavno preselili u nove prostorije koje su predivno opremljene, odlučili smo se urediti i dječje igralište. Lijepo je što se ove godine HKUMT odlučila napraviti humanitarnu akciju za DV Latica, a mi ćemo sva sredstva usmjeriti u opremanje dvorišta“- rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića “Latica” Vesna Penjalov.
Kao partneri u ovu su humanitarnu udrugu uključeni i Grad Zadar i Županija, a pročelnik  županijskog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Josip Vidov istaknuo je kako godinama imaju odličan odnos s Udrugom, a tako će nastaviti i u budućnosti.


Dosadašnje hvale vrijedne akcije su bile fokusirane na Vukovar, pa na Petrinju, a evo ove godine su se odlučili za „povratak kući“. Osluškivali smo potrebe lokalne zajednice te smo zaključili kako ćemo ove godine pomoći DV Latica. S tim vrtićem imamo plodonosnu suradnju i tako ćemo nastaviti u budućnosti“ istaknuo je Vidov.


Uz prigodni glazbeni program na štandovima će se održati prodaja božićnih uradaka djece iz dječjih vrtića Sunce, Radost, Katoličkog te privatnih.


Sredstva se mogu donirati i uplatom na žiro račun akcije IBAN: HR5724070001500018085.


Pokrovitelj je Zadarska županija, a partneri Grad Zadar, TZ Grada Zadra, Tržnica Zadar d. o. o. i Prirodoslovno-grafička škola Zadar.