Nedjelja, 1. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

„Potrebitima za dar“

Održana humanitarna akcija za Dječji vrtić Latica

Autor:

10.12.2022. 12:30
Održana humanitarna akcija za Dječji vrtić Latica

Foto: Mate KominaUnatoč kišnom subotnjem jutru Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar na Narodnom je trgu organizirala humanitarnu akciju “Potrebitima za dar”, a sav prihod prikupljen prodajom božićnih i novogodišnjih ukrasa namijenjen je za dječji vrtić Latica.


Marija Štefančić, predsjednica Hrvatsko katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar kazala je kako unatoč lošoj vremenskoj prognozi nisu htjeli odustati od ove akcije koja je, dodala je, nastavak prethodne uspješnice “Vukovaru ZaDar“.


– Naša Udruga inače organizira slične akcije kroz godinu, a najčešće u vrijeme adventa. Akcija “Vukovaru ZaDar” više se ne održava, tako smo odlučili prošle godine, kada smo organizirali akciju “Banovini Za Dar” jer smo osjetili da je za njih potreba. Ove godine odlučili smo se vratiti u našu županiju, u naš grad, istaknula je Štefančić.
Odluka je pala kako će se pomoć prikupljati za djecu, polaznike dječjeg vrtića Latica, jer, kako ističe predsjednica Udruge, svi smo osjetljivi na djecu, posebno onu kojima je naša pomoć najpotrebnija.


– Vrtić sigurno ima donacija, ali mi smo im odlučili pomoći urediti dvorište kako bi djeci bilo veselije, ugodnije i bezbrižnije igrati se, navodi Štefančić.


A na dva štanda na Trgu građani su mogli kupiti rukotvorine koje su izradila djeca iz zadarskih dječjih vrtića u suradnji sa svojim odgojiteljicama. Bilo je tu svega, od ukrasnih vjenčića, adventskih vijenaca, različitih ukrasa za jelke, sve ljepše od ljepšega.


Akcija će se nastaviti do Božića.


– Namjeravamo prodavati rukotvorine po župama, dodala je Marija Štefančić.