Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

PROČELNIK

Darko Kasap: 'U završnoj je fazi projektna dokumentacija za luke Diklo i Kožino'

Autor: R.H.

11.12.2023. 18:00
Darko Kasap: 'U završnoj je fazi projektna dokumentacija za luke Diklo i Kožino'

Foto: Luka JeličićNa današnjoj konferenciji Zadarskog lista o razvoju lučke infrastrukture Zadarske županije, pročelnik UO – a za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra Darko Kasap je navodeći buduće zahvate na obalnom pojasu grada kazao kako nema dijela obalnog ili lučkog područja koje nije obuhvaćen radovima i projektima.


– U završnoj je fazi projektna dokumentacija za luke Diklo i Kožino, a potom slijede Dražanica i Bregdetti. Te će lučice imati veći broj komunalnih vezova, koje bi mogle postati alternativnim oblikom prometne komunikacije, naročito tijekom ljetne sezone. Ideja, naravno u komunikaciji s nadležnim ministarstvom, je da sve komunalne lučice na kojima se radi, dobiju operativni dio obale, gdje će moći komunicirati javni prijevoz. Duž obalni pomorski prijevoz jedno je od rješenja gradskih prometnih problema, povezujući tako sve gradske komunalne lučice, a u budućnosti možda i one izvan grada, najavio je Kasap.


Dodao je i kako unatoč svoj modernizaciji i ulaganjima barkajoli, kao jedna od najvažnijih turističkih atrakcija i dio naše pomorske baštine nikada neće otići u ropotarnicu povijesti, bez obzira na najavljenu elektrifikaciju prometa i poboljšanje prometne povezanosti.