Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

NAČELNIK OPĆINE PREKO

Jure Brižić: 'Luka Preko napokon će biti sigurna i za najjačih nevremena'

Autor: R.H.

11.12.2023. 16:34
Jure Brižić: 'Luka Preko napokon će biti sigurna i za najjačih nevremena'

Foto: Luka JeličićJure Brižić, načelnik općine Preko, govorio je na današnjoj konferenciji Zadarskog lista o razvoju lučke infrastrukture Zadarske županije i brojnim projektima koji su realizirani. Kazao je i kako će luka Preko napokon biti sigurna i za najjačih nevremena.


– Luka će se zatvoriti, a trajekt sigurnije pristajati i za najjačeg juga. Što se tiče komunalnih vezova, popriličan se problem javlja zbog porasta broja iznajmljivača brodova, koji domaćima, naročito koji se bave ribolovom, štete i stvaraju negativu atmosferu, potičući ideju da se prednost daje onima koji dolaze iz sektora turizma. Predstoji nam u budućnosti aktima bolje riješiti tu situaciju, pojasnio je Brižić.


Istaknuo je i kako nije važno razbacivanje projektima i novcem koji se osigurava.
– Ulaže se jako puno na razini cijele obale. Natjecanje iznosima tu nije važno, jer novac ne pada s neba. Pripremiti jedan kvalitetan projekt malo je u jednom, a često i u dva mandata. 90 milijuna kuna uloženih u luku Sali samo je mali dio procedure, dokumenata i problema na koje se počesto nailazi. Treba zato znati i lobirati, naravno potkrijepljeno dobrim projektima, jer novac se ne daje tek tako, na lijepe oči. Svaka razina u tom sustavu preuzima svoj dio obveze, naročito kada se govori o europskom novcu, zaključio je Brižić.