Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

NAGRADA ZA HUMANOST

Članovi Aktiva DDK Vrsi zapjevali s Jacquesom Houdekom

Autor: Toni Perinić

29.11.2022. 07:44
Članovi Aktiva DDK Vrsi zapjevali s Jacquesom Houdekom


Članovi Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Vrsi posjetili su proteklog vikenda Mariju Bistricu i Krapinske Toplice. U proteklih godinu dana vrški darivatelji prikupili su više d stotinu doza krvi, a u znak zahvale Općina Vrsi i Gradsko društvo Crvenog križa Zadar nagradili su ih dvodnevnim izletom, ispunjenim smjehom, druženjem i zajedništvom. Voditelj preko tri desetljeća starog Aktiva, osnovanog na početku Domovinskog rata je Šime Stojak, koji kaže kako je interes za darivanjem krvi u Vrsima uvijek velik.


– Godišnje organiziramo tri tradicionalne akcije darivanja, na kojima se prosječno prikupi 30 do 40 doza tekućine koja život znači. Veseli me činjenica kako se u naš aktiv posljednjih godina uključilo dosta mladih, što pokazuje kako su Vršani uvijek spremni pomoći, kazao je Stojak, napominjući kako se jednim darivanjem spašavaju tri života, a sam postupak traje desetak minuta.


Izlet u toplice


Prvog dana izleta članovi DDK-a Vrsi posjetili su općinu Krapinske Toplice, gdje je organizirano cjelodnevno kupanje i uživanje na bazenima. U večernjim satima pozitivna atmosfera prelila se na glavni trg u Mariji Bistrici, gdje je koncertom Jacquesa Houdeka otvoren Adventski program. Vidjevši veselu ekipu Vršana kako iz svega glasa pjevaju u prvom redu, pjevač ih je pozvao na pozornicu da zajedno s njim otpjevaju jednu pjesmu. Josip i Maja Mitrović, Karmela i Ivica Mrkela te Goran Perković iskoristili su svojih pet minuta slave, te su kroz pjesmu s Jacquesom predstavili svoje mjesto.
– Dragi ljudi, pozdravite ovu veselu ekipu iz Vrsi, stvarno ih je gušt slušati, rekao je Houdek, otkrivši u nastavku kako mu Vrsi nisu nepoznate.


– Vrsi me odmah podsjećaju na fini pršut, sir, ali i šokol, deliciju čiji okus i miris nikad neću zaboraviti, dodao je.


Vesela ekipa zaradila je gromoglasni pljesak svih prisutnih, a druženje je na trgu nastavljeno do dugo u noć. Drugog dana izlet je nastavljen posjetom Majerovom vrilu i mlinicama, a zaključen ličkim ručkom u Otočcu.


– Kući se vraćamo puni dojmova, ispunjeni i radosni, te spremni za akcije darivanja krvi koje su pred nama u idućoj, 2023. godini, poručili su članovi Aktiva DDK Vrsi.