Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NESEBIČNA GESTA

Dobrovoljnim darivateljima krvi uručena priznanja

Autor: Marija Paleka

24.10.2022. 14:27
Dobrovoljnim darivateljima krvi uručena priznanja

Foto: Filip GotovinaU Kongresnoj dvorani hotela Kolovare održana je svečana dodjela priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi u povodu današnjeg Dana dobrovoljnih darivatelja, koji se tradicionalno obilježava 25. listopada.


– Iznimna nam je čast što smo danas ovdje kako bismo uručili ova priznanja našim dobrovoljcima koji neumorno darivaju krv već godinama. Ovo je nama na čast kao organizaciji da se zahvalimo ljudima dobra i hrabra srca koji u svojoj skromnosti ne mare za zahvalnost, rekao je ravnatelj Crvenog križa, Šime Lisica.


Pomoć Županije


Davor Dorčić, specijalist radiologije zahvalio se svima prisutnima, kao i Šime Vicković, zamjenik župana koji je najavio pomoć Zadarske županije u vidu financijske injekcije od pola milijuna kuna za rad Crvenog križa.
Prema provedenoj statistici, na području Zadarske županije prikupljeno je 4724 doze krvi, a na području grada 3888 doza. U Crvenom križu nadaju se povećanju dobrovoljnih darivatelja kao i većem odazivu novih, svježih davatelja krvi.


Svečano priznanje za 35 darivanja krvi za darivateljice, uručio je zamjenik gradonačelnika Ante Babić pa su među navedenim prozvane Vanja Bobanović, Dijana Gracin Petrović, Zvjezdana Lukin, Jasminka Mikač, Nataša Mikas te Ivana Zupčić.


Za 50 darivanja priznanja su ponijeli Joso Baričević, Ozren Vičić, Nikola Bilan, Denis Bračić, Slobodan Kolevski, Antonio Košćica, Mario Krapić, Vlatko Majić, Ivan Marinović, Robert Milak, Mile Nimac, Branko Orkaš, Damir Pankas, Dražen Pijaca, Zvonimir Ražov, Josip Škiljić, Pave Sorić, Franjo Špalj, Boris Štulić, Nikica Sulen, Tomislav Surać, Branimir Tokić, Tomislav Uremović i Ante Zdrilić. Nagrade je uručio Davor Dorčić.


Jubilarni darivatelji


Jubilarnim darivateljima Mladenu Duševiću, Damiru Miškoviću, Draganu Pećniku te Ivanu Selinu, koji su dobrovoljno dali krv čak 70 puta, priznanja su, zajedničkim snagama, uručili pročelnici Zadarske županije.– Ovo je velika počast za mene. Dao sam krv 75 puta i osjećaj je predivno. Svakako bih preporučio svima koji mogu dati krv da to čine, poručio je 45-godišnji Ivan Selin po struci serviser vatrogasnih aparata koji je dodao kako zdravlje održava zdravom ishranom, plivanjem, radom u polju i branjem maslina, a kad god je to moguće i izbjegavanjem stresa kako bi svoju krv održavao životnom za sebe ali i za druge.