Foto: iStock
Posebice se dobro slaže s mesom, te je odličan dodatak burgerima bilo koje vrste
Luk, lagana vatra, malo ulja i puno strpljenja ključni su sastojci za napraviti odličan karamelizirani luk!
Posebice se dobro slaže s mesom, te je odličan dodatak burgerima bilo koje vrste. Dok ga spravljate kuhinja će početi neodoljivo mirisati, a kada ga okusite – nema natrag!
Sastojci
Osnovni recept:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 velike glavice luka (crvenog ili bijelog), narezane na ploške
- prstohvat soli
Dodatno:
- 2 žlice mekog smeđeg šećera
- 1-2 žlice balzamičnog octa
Priprema
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte ulje na laganoj vatri.
Dodajte luk zajedno s velikim prstohvatom soli i lagano kuhajte oko pola sata do 40 minuta. Povremeno promiješajte da se komadi luka ne zalijepe ili zagore, a cilj je da postanu mekani i zlatne boje. Ako se luk počne hvatati za stijenke ili lijepiti, dodajte malo vode u tavu i dobro promiješajte.
Po želji dodajte šećer i ocat kako biste dobili slatki, pomalo britki okus . Nastavite kuhati na laganoj vatri još pet minuta, povremeno miješajući dok smjesa ne postane ljepljiva i dok se šećer se otopi, a ocat reducira.
najnovije
najčitanije
Novosti
DJELO VANDALA
Tito ostao bez glave
Crna Kronika
kriminalistička istraga
Muškarac (49) u Benkovcu ukrao katalizator, a djevojka (20) u Zatonu pumpu za vodu
Crna Kronika
POLICIJA IMALA POSLA
Pijani muškarac radio nered na Adventu, a žena opljačkala trgovinu na Bulevaru
Sport
ATLETSKA UTRKA
Sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam dogurao do 28. izdanja
Crna Kronika
Tragedija
Ubijena žena je majka troje djece, a uz to je bila i trudna
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!