Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vječno pitanje

Kako pravilno i brzo složiti majicu?

Autor: Mija Dropuljić

28.01.2024. 08:20
Kako pravilno i brzo složiti majicu?

Foto: iStock

Složite majicu da zauzima što manje prostora u ormaruDobro složena majica ne samo da štedi vrijeme jer ju ne moramo glačati nego ona zauzima i manje prostora u vašem ormaru. 


Bez obzira je slažete svoje majice u ormar, kofer ili ruksak, želja je uvijek ista – da se komad ne zgužva i da zauzima što manje prostora. To je posebno važno prilikom pakiranja stvari za novo putovanje. Donosimo korisne savjete koji će vam olakšati svakodnevicu. 


Ako svoje majice držite u ladici, nemojte ih slagati na klasičan način nego ih zarolajte jer će tako zauzimati manje mjesta. Rolanje odjeće također smanjuje mrske crte. 
Majice koje imaju na sebi print uvijek slažite s vanjske strane kako bi on bio vidljiv. Tako ćete odmah prepoznati koja majica je pitanju. 


 


View this post on Instagram

 


A post shared by saki (@3ki_____m)


Zapravo postoje brojni načini kako možete složiti majicu, a mi predstavljamo dva popularna i praktična – jedan je onaj klasičan, dok se drugi način zove “2 sekunde metoda”.


Kako biste što uspješnije složili majicu na klasičan način, potrebno ju je raširiti na ravnoj površini. Prije samog slaganja, poravnajte sve rubove. Zamislite da se vaša majica sastoji od tri dijela. Jednu trećinu presavijete s lijeve strane prema unutra i preko nje navučete odgovarajući rukav. Druga trećina je stražnji dio majice – ostavite ovo netaknuto. Preko njega preklopite sada treći dio, desnu stranu i također gurnite desni rukav sa strane.Zatim prepolovite veličinu majice presavijanjem jedne polovice preko druge, a ako imate jako malu ladicu, možete majicu ponovno preklopiti na pola.


Osim klasične metode preklapanja, postoji i metoda od 2 sekunde u kojoj trebate zamisliti dvije linije na majici i složiti ih u nekoliko sekundi sa samo dva prsta. Najbolje je pogledati odgovarajući video, jer je postupak malo kompliciraniji i zahtjeva puno vježbe. Ali kad jednom to shvatite, možete složiti tone majica u nekoliko sekundi – štedeći pri tome puno vremena!