Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NOVA TITULA

Vaterpolisti Gusara petu godinu zaredom prvaci su Treće lige

Autor: Šime Ćurko

23.08.2023. 17:46
Vaterpolisti Gusara petu godinu zaredom prvaci su Treće lige

Foto: VK GUSAR



Ništa novo. Tako bi se u dvije riječi moglo opisati natjecanje u Trećoj vaterpolskoj ligi, u kojoj su i ove godine, peti put zaredom, prvo mjesto osvojili igrači Gusara iz Sv. Filipa i Jakova. Ako se gleda samo šibenska skupina Treće HVL (donedavno se igrala i skupina Sjever) Gusar je prvak peti put zaredom. Ove sezone odigrano je šest kola, a Gusar je sezonu završio s pet pobjeda i jednim porazom.


– Čestitke igračima i treneru Šimi Brziću na ovom uspjehu.Više puta smo osvojili ovo natjecanje, ali nemamo mogućnosti za ligaško napredovanje. Za to nam je potreban zatvoreni bazen. Ostajemo stoga klub za ljetne aktivnosti, kojih je na našem bazenu Kontov mul jako puno – kaže Ivor Eškinja, predsjednik Gusara, i dodaje:


– Pedesetak djece je svakodnevno u školi plivanja, a onda neki od njih nastavljaju i s vaterpolom, pa se tako u županijskoj ligi natječemo s dva uzrasta. Djecu vode treneri Petar Eškinja i Filip Nadj.




Vaterpolo u Zadarskoj županiji pamti i bolje dane. No, seniorske sastave trenutačno imaju samo Zadar 1952 i Gusar. Svjetlo na kraju tunela moglo bi biti osnivanje županijske lige mlađih uzrasta.


– Nažalost, sve je manje klubova u ovom natjecanju. Mladi uglavnom sezonski rade i nemaju vremena za vaterpolo. Trudimo se biti na pravoj razini i za sada u tome uspijevamo – podvukao je Eškinja.


Za Gusar su nastupili: Toni Šparada, Valentin Rukavina, Leon Garić, Noa Burburan, Jakov Rukavina, Luka Babić, Filip Stipan Nadj, Marin Vrdoljak, Roko Pelicarić, Jerko Penava, Petar Eškinja, Eugen Koprčina, Fabio Jakuš, Marko Eškinja, Berto Mrvica, Roko Dražina, Niko Udovičić, Luka Vodopija, Vito Soch, Luka Brzić, Ante Stojanović. Trener: Šime Brzić.


Foto: VK GUSAR