ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Igrač Zadra

Dario Drežnjak o reprezentaciji i ostanku na Višnjiku

Autor: Katarina Blažević

19.07.2023. 08:59
Dario Drežnjak o reprezentaciji i ostanku na Višnjiku

Foto: ZVONKO KUCELIN/KK ZADAR/ABA LIGA



Dario Drežnjak tijekom dvaju pripremnih susreta hrvatske košarkaške reprezentacije i Kine statistički je bio jedan od najboljih igrača na parketu, iako nije starter, već u rotaciji mijenja kapetana Roka Prkačina na poziciji krilnog centra. Stariji brat Drežnjak i sam će reći kako mu odgovara uloga kod novog izbornika Josipa Sesara, a danas od 20 sati u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković« pokušat će ponoviti jednako dobru partiju kao protiv Kine. Hrvatska ugošćuje Irsku na startu zadnjega kruga pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine. U dva tjedna odigrat će četiri utakmice nakon kojih će samo prvoplasirana od tri ekipe u skupini izboriti kvalifikacije.


– Zadovoljan sam kako teku pripreme u Opatiji. Dobro se radi, dobra je atmosfera i spremni smo odigrati dobre utakmice. Iako smo upisali pobjede nad Slovačkom i dva puta nad Kinom, bilo je stvari na kojima smo morali raditi uoči Irske i Luksemburga. Tu mislim na neke detalje u obrani ponajprije, odnosno komunikaciju u obrani te kretnje u napadu, kako bolje čitati situacije… Moja igra? Može to još puno bolje, ali mislim da sam u dobroj formi – kaže 25-godišnji Dario Drežnjak, koji još jednom u hrvatskom dresu igra zajedno uz godinu dana mlađeg brata Matea.


Dati maksimum


Skupa su igrali i u matičnom Širokom, nakon čega je Matea put odveo u Cibonu gdje je igrao dvije sezone, dok je prošlu proveo u crnogorskom Studentskom centru. Dario je, pak, posljednje dvije sezone nosio dres Zadra, s kojim se nedavno okitio i titulom prvaka Hrvatske. S izbornikom Sesarom je stoga donedavno bio veliki rival na terenu…




– Drukčiji su treninzi i pomalo sistem igre kod Sesara nego što su u Zadru kod trenera Jusupa, ali odgovara mi i svakom treneru se pokušavam prilagoditi te pronaći ono što je za mene najbolje u toj igri. Poznajem izbornika od prije, iako nismo zajedno radili, te smo u dobrim odnosima. Tražim se kroz igru i pokušavam se što više nametnuti. Igranje s bratom? Kao i uvijek je dobar osjećaj, ali smo već i naviknuli na to. Dosta smo tu i normalno nam je da smo zajedno, ali moram reći i da ne osjetim toliko u igri da smo braća i da smo toliko povezani.


Braću Drežnjak i ostatak Sesarove ekipe danas čeka prvi susret s Irskom, momčadi o kojoj su igrači vrlo malo čuli uoči ovih pretkvalifikacija. Ili čak i nimalo. Irska nikada nije nastupila na svjetskom ili europskom prvenstvu, a u današnjem sastavu najbolji im je igrač Taiwo Badmus, dvometraš koji igra nisko krilo. Prošle je sezone s Tindastóllom osvojio titulu prvaka Islanda.


– Meni osobno neće nedostajati motivacije, iako igramo s ekipom koja nije toliko atraktivna jer dosad niti nisam sudjelovao u nekim »većim« utakmicama za Hrvatsku. Tako da je za mene i ovo veliki susret te mislim da imamo dovoljno motiva. Naša očekivanja su da, naravno, pobijedimo, ne smijemo sebi dozvoliti poraze protiv, možemo reći, slabijih ekipa na papiru. Znam da Irska ima dobrog igrača na poziciji krila, ali nemamo tu što previše razmišljati o njima. Moramo dati maksimum i odraditi sve što se traži od nas. Onda neće biti problema. Možemo i moramo izboriti kvalifikacije.


U istom ritmu


Danijel Jusup potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa Zadrom, a klubu su vjernost produžili i Karlo Žganec te Marko Ramljak. Sljedeći na redu mogao bi biti upravo Dario Drežnjak, iako je još na sredini prošle sezone zamalo otišao iz Zadra zbog neisplaćenih plaća pa na kraju raskinuo te potpisao novi ugovor.


– Sezona je bila jako uspješna s obzirom na očekivanja. Zacrtan je bio ostanak u ABA ligi i pokušaj osvajanja titule prvaka Hrvatske, a na kraju smo osvojili titulu i izborili play-off u ABA ligi. Konflikt s navijačima zbog ugovora? Više je to bila njihova zamjerka za neke stvari što su se dogodile, ali ja prema njima nemam primjedbi. Bili su sjajni cijele sezone i možda ostanem u Zadru te se nadam da ćemo ostati u istom ritmu kao i prošle godine. Trenutno razgovaram s trenerom Jusupom jer on ima želju da ostanem u ekipi. I moje su želje jednake, iako imam i ambicije igrati u inozemstvu pa ćemo još vidjeti. Ali sada su veće šanse da ostanem u Zadru – zaključuje Dario Drežnjak.


Sesar: Na dobrom smo putu


Izbornik hrvatske vrste Josip Sesar iskazao je zadovoljstvo radom svojih igrača tijekom priprema uoči pretkvalifikacijskih susreta.


– Napravili smo dobre pripreme u ovom pripremnom razdoblju. Očekujem da momci budu motivirani, ali idemo dan za danom, utakmicu po utakmicu. Momci dobro rade, upijaju što se traži od njih, na dobrom smo putu i ima prostora za napredak. Ono što sam prenio igračima je da u treningu bar malo napreduju i ja ću biti zadovoljan – kaže Josip Sesar.