Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

1. i 2. HRL Jug

Zadar za povratak pobjedama, Biogradu Opuzen zadnji vlak

Autor: Alen Plahinek

13.04.2024. 17:00
Zadar za povratak pobjedama, Biogradu Opuzen zadnji vlak

Foto: Luka Jeličić



Nakon dva uzastopna poraza, u Mocirama od Hrvatskog dragovoljca (19:20) te kod najjače momčadi lige Zameta (26:35), rukometaši Zadra 1954 danas od 18:30 u 19. kolu 1. HRL-Jug gostuju kod Splita, osmoplasirane momčadi prvenstva. Traže Zadrani izlazak iz manje rezultatske krize kako bi se nastavili u posljednja tri kola boriti za drugo mjesto i kvalifikacije za Premijer ligu. Trenutačno za drugim Umagom zaostaju tri boda. Zadrani za nadigravanje Splita znaju formulu, a javno su ju prikazali sredinom studenoga kod kuće kada je unatoč hladnom vremenu u Mocirama pokazivalo plus 13. Bila je to odlična predstava Zadrana, u kojoj se 11 od 14 igrača, ako se izuzme vratarski dvojac, upisalo u listu strijelaca te se prvi i jedini puta ove sezone dostigla granica od 40 postignutih pogodaka. Ipak, opreza nikad dosta, naročito nakon Dragovoljca.


Rukometašice Zadra u 2.HRL- Jug sutra također idu na put, ali malo dalje od njihovih muških kolega. One idu u Omiš, na »megdan« Orkanu. Ekipa iz Dugog Rata je sedma na ljestvici s tri boda više od osmih Zadranki. Uz niz uvjerljivih poraza Zadranke su pokazale da ipak mogu parirati ekipama iz donjeg dijela ljestvice. Susret se igra sutra od 14 sati.


Biograjci izlaze na teren nakon punih mjesec dana pauze zbog raznoraznih odustajanja klubova u 2. HRL-Jug. Moglo bi ovo biti kolo u kojem će se odlučiti prvenstvo, ali i unijeti potpuni »nemir« u završnicu. Biogradu, koji je četvrti, stiže prvoplasirani Opuzen, dok drugoplasirane Vodice idu u goste trećem Trilju. Nije na odmet reći kako prve četiri momčadi dijeli šest bodova, a do kraja je još ostalo pet kola (računajući današnje), odnosno deset bodova. Biograjci su ušli u sezonu s velikim očekivanjima, no momčad se počela osipali, a ambicije lagano kopnjeti. U prvom ogledu ove dvije momčad Opuzen je »uništio« Biograd s 38:23, i upravo je ta utakmica bila »okidač« za pad biogradskih planova za ovu sezonu. U kraljevskog gradu se nadaju da je došlo vrijeme za uzvrat.