Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

1. HRL-jug

Rukometaši Zadra 1954 kod Zameta najtežem gostovanju sezone

Autor: Alen Plahinek

06.04.2024. 12:11
Rukometaši Zadra 1954 kod Zameta najtežem gostovanju sezone

Foto: Luka Jeličić



Dva tjedna nakon jako neugodnog i neočekivanog poraza od Hrvatskog dragovoljca u svojim Mocirama, rukometaši Zadra 1954 putuju u Rijeku kod Zameta, prve momčadi 1. HRL-Jug. Zamećani su bodove ove sezone ispustili u svega tri navrata, a jedan je bio upravo protiv Zadra kada je u Mocirama završilo 28:28. Unatoč svemu, kapetan Zadrana Ivan Čirjak vjeruje u iznenađenje.


– Bijela zastava ne postoji u našem rječniku. Zamet je najkompletnija momčad lige, ako se mene pita oni su već ušli u Premijer ligu. Možda, ali samo možda, bi mogli biti malo opušteniji radi toga jer su svoj cilj praktički ispunili i na nama je probati iskoristiti to. Smatram da je naše najveće oružje 6-0 obrana. Kad smo dobri i kompaktni, teško tko nas može probiti. Uostalom, to smo pokazali u prvom susretu protiv njih. Na treninzima nam je fokus na obranu. Što se napada tiče, uvijek se barem nekako zabije – kazao je Čirjak osvrnuvši se na najmlađe dečke koji su “potegnuli” protiv Zameta u prvoj utakmici.


– Dečki su uskočili u cipele u koje jesu. Goldner je navikao igrati, nije mu ništa strano. Postao je jako dobar srednji vanjski, u obrani igra u sredini, Bijelić nas je izvlačio nekoliko puta ovu polusezonu, posebno u Rovinju. Jedini problem je što nemamo Mikuljana, ozlijedio je lijevo rame i mislim da je gotova sezona za njega. Dečki su pokazali kako im nije bio bauk prijeći iz U-17 u seniore i to je nešto na čemu temeljimo ovu i sljedeću sezonu.




Poraz od Hrvatskog dragovoljca samo je dodatno zakomplicirao već ionako vrlo tijesnu borbu za drugo mjesto na kraju sezone, odnosno kvalifikacije za Premijer ligu. Na njega “pikiraju” Umag, Buzet i Zadar 1954, a razlika je je jedan bod.


– Mogu kriviti samo nas za taj poraz. Bilo je jako čudna utakmica. Dečki iz Dragovoljca igraju solidno, ali u 20 utakmica oni nas mogu pobijediti jednom, nažalost to je bio taj jedan prije dva tjedna. Sada do kraja sezone moramo sve pobijediti ako želimo drugo mjesto. Bit će jako gusta borba, mi idemo kod Ardiaeia, jedine momčadi koja je dobila Zamet, Umag ide kod Dragovoljca i Dubovca koji su nas dobivali, Buzet ima lokalni derbi s Kozalom, a u zadnjem kolu dolazi kod nas u Mocire. Svega će tu još biti – objasnio je Čirjak dodajući za kraj da je najsretniji jer su Zadarani ponovno prepoznali rukomet.


– Svaku utakmicu ima malo više gledatelja, počeo nam je dolaziti i Tornado. Jako je težak posao vratiti ljude na tribine, dolaze samo kad su rezultati. Srećom, rezultate imamo, ljude smo počeli dobivati. Kamo sreće da dovedemo kvalifikacije za Premijer ligu i da doživimo dupkom pune Mocire.