Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

1.HRL-Jug

Minimalan poraz Zadrana u ludoj završnici

Autor: Alen Plahinek

23.03.2024. 20:21
Minimalan poraz Zadrana u ludoj završnici

Foto: Luka Jeličić



Rijetko tko izašao je večeras iz Mocira s manje od desetak (novih) sijedi vlasi na glavi. Rukometaši Zadar u “paklu” svojih Mocira dočekali su Hrvatski dragovoljac i upisali prvi domaći poraz u sezoni. U susretu koji je imao apsolutno sve, od sjajne obrane, sjajnih vratara, izrađenih akcija, kontri, polukontri, “skraćenih ruku”, nevjerojatne rezultatske neizvjesnosti pa sve do vrhunske atmosfere u režiji vrlo popunjenih Mocira, završilo je 20:19 za goste iz Dugog Rata.


Zadarska je obrana od prvog napada izgledala jako dobro, pokretljivo, agresivno i gosti nisu mogli lagano dolaziti do pogodaka. Još kada se u sve “upleo” vratar Sandro Bijelić s nekoliko svojih bravura, ne treba čuditi kako je Dragovoljac u prvom dijelu zabio tek devet golova. Samo jedan više, deset, zabili su Zadrani. Krediti za tako mali broj golova idu vrataru Maliničiću koji je sa svojih preko 200 centimetara visine i sjajnim obranama izluđivao Zadrane.


Uspjeli su se Zadrani odvojiti u drugom dijelu na dva razlike, ali gosti su se stalno vraćali, a čak i vodili. Upravo u žaru jedne zadarske serije koju je vodio Josip Maršan dvama pogocima, gosti su zbog dima koji je došao iz baklje s tribina, tražili i dobili kratki prekid utakmice. To je bilo osam minuta do kraja i predah je gostima došao vrhunski. Na semaforu je dugo stajalo 18:18. Zadrani se odlično branili, a onda u napadu, uglavnom radili viškove za krila, no Maliničić je bio, mora se priznat, perfektan kad je to trebalo. Zabio je Goldner za 19:18, no dva puta do kraja gosti uspijevaju zabiti i otkinuti Zadru iznimno važne bodove.




Slijedi kratka pauza zbog Uskrsa, a onda nakon toga Zadrani putuju u Zamet kod vodeće momčadi lige.