Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

1. HRL-jug

Herojska pobjeda Zadrana protiv neugodnih Karlovčana

Autor: Alen Plahinek

09.03.2024. 20:27
Herojska pobjeda Zadrana protiv neugodnih Karlovčana

Foto: Luka Jeličić



Novu pobjedu od ogromnog značaja ostvarili su rukometaši Zadra 1954, ovog puta u 15. kolu 1. HRL- Jug. Na Mocirama je u priličnoj drami, tek u posljednjih nekoliko minuta “pokleknuo” Dubovac-Gaza, momčad koja je u prvom međusobnom susretu “pregazila” Zadar. Sada je dug vraćen s 27:25.


Standardna zadarska priča je to bilo, sporo otvaranje u kojem su se Karlovčani odvojili na 1:3 na što je trener Nino Jerak morao reagirati minutom odmora. Nije to najbolje prošlo jer su gosti ubrzo “odmaglili” na 5:1. Nakon što se zadarski motor zagrijao, počela se igrati prava rukometna bitka. Najtopliji u tom zadarskom motoru bio je kapetan Ivan Čirjak na čijim je leđima domaća momčad u 18. minuti poravnala rezultat (8:8). Ipak, gosti nakon izjednačenja povezuju dva pogotka, a prednost drže do dvije sekunde pred odlazak na odmor kada Krševan Dujmović zabija za remi nakon pola sata (14:14).


Početak drugog poluvremena bila je slična priča jer su gosti ponovno poveli tri razlike.  Držali su prednost gosti, no u periodu od 42. do 50. minute Zadrani rade seriju 4:1 i po prvi puta vode u utakmici (22:21). Uzeo je stvari u svoje ruke Andrija Prtenjača u ludoj završnici i zabio dva puta te je jednog dodao Josip Maršan i Zadrani su u posljednjih šest minuta igre ušli s dva gola prednosti (25:23). Poentirao je Čirjak još dva puta do kraja utakmice kako bi mirno zaključio susret te ukupno došao na 11 postignutih pogodaka.




Zadržali su Zadrani korak za drugoplasiranim Umagom, a u sljedećem kolu idu na najvjerojatnije najlakše gostovanje sezone, kod posljednje Arene-Pula.