ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prvo ime utakmice

Luka Lovre Klarica sjajno je nadomjestio Martinovića: "Ovo je pobjeda za Ivana i navijače"

Autor: Portal Novi list

16.01.2024. 20:20
Luka Lovre Klarica sjajno je nadomjestio Martinovića:

Foto: Luka Lovre Klarica/Foto REUTERS

Ne želim sebe hvaliti jer to nema smisla. Ovo je timski sport i svatko jednu utakmicu iskoči - kazao je 22-godišnji Zadranin



MANNHEIM Luka Lovre Klarica sa sedam golova predvodio je strijelce Hrvatske u pobjedi nad Rumunjskom. Mladi Zadranin sjajno je iskoristio priliku nakon Martinovićeve ozljede.


– Znali smo da treba pobijediti ovu utakmicu za naše samopouzdanje. Zadnju utakmicu smo odigrali tako-tako i znali smo da  moramo odigrati kvalitetno da pobijedimo Rumunjsku. Hvala Bogu, odradili smo to kako treba i idemo sretni i zadovoljni u drugi krug. Nadamo se da ćemo nastaviti s ovakvim izvedbama – rekao je Klarica, koji je potpuno zasluženo primio nagradu za najboljeg pojedinca utakmice.


– Ne znam što bih rekao, stvarno… Mislim da je svaki igrač tu zasluženo, a meni se nažalost otvorilo jer se Ivan ozlijedio. Ova utakmica je bila za njega kao i za sve naše navijače. Ne želim sebe hvaliti jer to nema smisla. Ovo je timski sport i svatko jednu utakmicu iskoči, a danas sam to bio ja. Naravno da mi je drago i nadam se da ću nastaviti ovako igrati tako da pomognem ekipi – dodao je Klarica  i osvrnuo se na drugi krug EP-a.




– I jedna i druga grupa su jako teške, svaka ekipa je jako kvalitetna i moramo biti na vrhunskom nivou da bilo koga pobijedimo. Moramo igrati kao protiv Španjolske odnosno s puno elana, želje i angažmana u obrani te trke u napadu. Moramo biti koncentrirani da ne gubimo lopte i radimo tehničke greške. Samo tako ćemo uspjeti nešto napraviti – poručio je topnik hrvatskih rukometaša.