Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SERIE A

Napoli u slavljeničkoj atmosferi porazio Fiorentinu

Autor: Hina

07.05.2023. 20:39
Napoli u slavljeničkoj atmosferi porazio Fiorentinu

Foto: Reuters



Nakon što su u četvrtak u Udinama osigurali naslov prvaka, nogometaši Napolija su na rasprodanom stadionu Diego Armando Maradona pred 55.000 gledatelja u susretu 34. kola Serie A pobijedili Fiorentinu sa 1-0.


Slavlje navijača Napolija započelo je 4. svibnja u 22.37 sati i trajat će još dugo. Na ulicama Napulja, gotovo svakoj kući vijore se Napolijeve zastave, a nakon 33 godine čekanja Napolitanci ponovno proživljavaju san.


Prva utakmica Napolija kao novog prvaka na stadionu Maradona počela je “špalirom” koji su priredili gosti, te šouom domaćih navijača na tribinama.




Sama utakmica nije imala previše važnosti za oba sastava. Igrači Napolija bili su u slavljeničkom raspoloženju nakon osiguranog prvog “scudetta” nakon 1990. godine, dok su gostima misli okrenute četvrtku i prvom susretu polufinala Konferencijske lige protiv Basela.


Pitanje pobjednik razriješio je pogodak Nigerijca Victora Osimhena iz jedanaesterca u 74. minuti. Bio je to njegov 47. pogodak u Serie A čime je postao najefikasnij afrički nogometaš u talijanskom prvenstvu.


Osimhen je mogao zabiti i u 48. minuti, međutim nije realizirao kazneni udarac. Njegov udarac obranio je Pietro Terracciano. Josip Brekalo nije nastupio za “Viole”.


U ranije odigranom susretu Juventus je u gostima pobijedio Atalantu sa 2-0. Golove za torinsku “Stardu damu” zabili su Samuel Illing Junior (58) i Dušan Vlahović (90+6). Hrvatski nogometaš Mario Pašalić je igrao za Atalantu do 60. minute.


Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, je na svom travnjaku odigrao 1-1 protiv Monze.


Dvoboj susjeda na ljestvici završio je remijem. Torino je poveo početkom drugog dijela, no Monza je u samoj završnici izjednačila.


Torino je poveo u 46. minuti golom Antonia Sanabrije na asistenciju Nikole Vlašića, a izjednačio je Gianluca Caprari u 86. minuti. Vlašić je za domaći sastav igrao do 76. minute.


Monza je sada deveta sa 46 bodova, dok je Torino stepenicu niže s isto toliko bodova.


U nedjelju se još sastaju Lecce – Verona, dok će u ponedjeljak igrati Empoli – Salernitana, Udinese – Sampdoria, te Sassuolo – Bologna.


Na ljestvici vodi novi prvak Napoli sa 83 bodova, Juventus na drugom mjestu ima 66 bodova, Lazio ima 64, a zatim slijede Inter (63), Milan (61), Atalanta (58), Roma (58)…