Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Francusko prvenstvo

Dejan Lovren zabio u pobjedi Lyona u ljepotici ovosezonskog izdanja Le Championnata, palo je čak devet golova!

Autor: Hina

07.05.2023. 19:21
Dejan Lovren zabio u pobjedi Lyona u ljepotici ovosezonskog izdanja Le Championnata, palo je čak devet golova!

Foto: Dejan Lovren/Foto REUTERS

Montpellier je vodio 4:1 u Lyonu i izgubio utakmicu



LYON U derbiju 34. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Montpellier sa 5-4, premda su gosti u 55. minuti vodili sa 4-1.


Fantastičnu utakmicu, možda i najljepšu ove sezone u Le Championnatu, odigrali su Lyon i Montpellier na Parc Olympique Lyonnaisu.


Bio je to dvoboj sa čak devet golova, gosti su vodili sa 4-1, no Lyon je velikim preokretom izborio pobjedu postigavši peti pogodak u devetoj minuti nadoknade. Susret su obilježili Alexandre Lacazette s jedne i Elye Wahi s druge strane postigavši po četiri gola, a među strijelce se upisao i hrvatski nogometaš Dejan Lovren.




Ovo je tek drugi put u posljednjih 75 godina u Ligue 1 da su igrači obje momčadi zabili po četiri gola. Posljednji put se to dogodilo u svibnju 1974. u susretu Reims – Monaco (8-4), kada je Carlos Binachi zabio pet, a Delio Onnis četiri gola.


Lyon je poveo u 31. minuti golom Alexandrea Lacazettea, no gosti su uzvratili sa četiri gola 20-godišnjeg francuskog napadača Wahija koji je postao prvi igrač Montpelliera koji je zabio četiri gola u jednoj ligaškoj utakmici.


Wahi je dva gola zabio u završnici prvog poluvremena (40, 42), a potom još dva u prvih deset minuta nastavka (53-11m, 55). Lacazette je smanjio na 2-4 u 59. minuti, da bi Lovren u 70. minuti posve vratio domaćine u susret. Maxence Caqueret je ubacio s desne strane, a Lovrn glavom zabio za 3-4.


Sjajnu predstavu Lacazette je nastavio zabivši u 82. minuti za 4-4, a potom je u sudačkoj nadoknadi izborio i realizirao kazneni udarac za važnu pobjedu Lyona u borbi za Europu. Prekršaj je skrivio Christopher Julien oborivši napadača Lyona. Sudac Bastien Dechepy je provjerio situaciju na VAR-u pokazavši na bijelu točku. Lacazette je bio siguran za veliku pobjedu.


U ranije odigranom susretu Monaco je u gostima sa 2-1 bio bolji od Angersa. Monaco je do vodstva došao u 45 minuti susreta, a strijelac je bio Alekander Golovin, dok je Myron Boadu povećao na 2-0 u 60. minuti. Abdallah Sima je četiri minute kasnije smanjio na 2-1.


U derbiju začelja Strasbourg je na gostovanju pobijedio Nantes sa 2-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.


Pobjedu gostima donijela su dva Habiba. Diallo je u 26. minuti iz jedanaesterca doveo goste u vodstvo, da bi Diarra u 47. minuti povećao prednost.


Lorient je sa 2-1 porazio Brest. Ibrahima Kone (32, 51) je zabio oba gola za domaći sastav, dok je Romain Del Castillo iz jedanaesterca u 69. minuti smanjio.


Ajaccio i Toulouse su odigrali bez golova, pa je Ajaccio sve dalje od prvoligaškog spasa.


Večeras se još sastaju Troyes – PSG.


Na ljestvici vodi PSG sa 75 bodova, Lens je drugi s tri boda manje, ali i susretom više, dok je treći Marseille sa 70 bodova.


Monaco je četvrti sa 64 boda, a zatim slijede Lille (59), Rennes (56) i Lyon (56).