Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SUPERSPORT HNL

Osijek i Dinamo odigrali bez pogodaka

Autor: Hina

07.05.2023. 19:22
Osijek i Dinamo odigrali bez pogodaka

Foto: Ramon Mierez i Josip Šutalo/Foto PIXSELL



U derbi utakmici 33. kola HNL-a nogometaši Osijeka i Dinama su, u utakmici s malim brojem pravih prilika, odigrali bez pogodaka.


Prvak Dinamo je u prošlom kolu proslavio naslov prvaka, dok je Osijek s ovim bodom ostao na četvrtom mjestu ljestvice. Ima dva boda manje od Rijeke, a četiri više od Istre 1961 i Varaždina.


U uvodnom dijelu susreta najbolju je priliku imao Dinamo, u 13. minuti je pokušao Špikić, ali je njegov udarac obranio osječki vratar Malenica. Dinamo se na samom početku nametnuo na travnjaku, a Osijek je prvenstveno dugim loptama tražio Miereza te tako pokušao stvoriti opasnost gostima.




Mierez je, kao i tijekom posljednjih nastupa, bio vrlo aktivan i opasan, a nakon što je Argentinac imao nekoliko dobrih napadačkih reakcija, u 32. minuti je Osijek stvorio najbolju šansu.


Mladi, 19-godišnji Bukvić je pucao iskosa, a atraktivno je njegov pokušaj zaustavio reprezentativni vratar Livaković. U nešto mirnijem ritmu prošao je ostatak prvog poluvremena te se na odmor otišlo bez pogodaka.


U drugom poluvremenu dodatno se smanjio broj pravih prilika kojih ni u prvih 45 minuta nije bilo previše. S jedne strane agilan je i dalje najopasniji bio Mierez, dok se kod Dinama mogla očekivati tek kakva lucidnost Petkovića. Kasnije ga je zamijenio Drmić.


U takvom sporom ritmu prva šansa u nastavku bio je udarac Ljubičića u 75. minuti, ali ni tada se rezultat nije promijenio. Do kraja je još zaprijetio igrač Osijeka Lovrić u 89. minuti, no ostalo je 0-0.


Dinamo ni drugi put ove sezone nije slavio u Gradskom vrtu, prvi međusobni dvoboj završio je pobjedom Osijeka 1-0. Od iduće sezone Dinamo, kao i svi ostali klubovi, gostovat će u novom osječkom domu, na stadionu Pampas.


U posljednjem susretu ovog kola od 19.20 sati, u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, igraju Lokomotiva i Hajduk.