Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Biser zadarske košarke

Izvrsna partija Michaela Ružića

Autor: Paulo Sarić

14.11.2023. 23:04
Izvrsna partija Michaela Ružića

Foto: ABA liga



Mladi Zadranin i jedan od najtalentiranijih hrvatskih košarkaša Michael Ružić, koji je u nikad u potpunosti razjašnjenim okolnostima prošlo ljeto u masovnom egzodusu „zlata i srebra Zadra“ napustio Višnjik i potpisao za Joventut, večeras je odigrao izvrsnu utakmicu u sedmom kolu Eurokupa, drugog po snazi klupskog košarkaškog natjecanja „Starog kontinenta“.


Premda originalno na dvojnoj licenci zahvaljujući kojoj je sezoni započeo u redovima Prata, razvojne momčadi badalonskog velikana u kojem su karijeru započeli brojeni biseri španjolske košarke, Ružić je nakon ozljeda nekolicine prvotimaca prije nekoliko tjedana počeo dobivati priliku i u prvom sastavu, a večeras je protiv Paris Levalloisa pokazao svu raskoš svog talenta. Ružić je u domaćem porazu svoje momčadi od francuskog sastava rezultatom 94:101 na parketu proveo nešto više od 24 minute, uključujući i čitavu završnicu četvrte četvrtine i svih pet minuta produžetka, a to je vrijeme iskoristio za 17 poena (šut iz igre 7-9), čemu je dodao i pet skokova i dvije asistencije.


Goste je predvodio Nadir Hifi s 27 koševa i pet uhvaćenih lopti, dok je Kenny Cherry s 18 poena bio jedini učinkovitiji od Ružića u redovima španjolske momčadi. Joventut se nakon sedam odigranih utakmica nalazi na šestom mjestu skupine A Eurokupa s omjerom 3-4, a u idućem kolu igra s Hapoel Tel-Avivom.