Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Reakcije trenera

Jusup: Bila je borba za svaku loptu

Autor: Andrija Dešpoja

14.02.2024. 22:54
Jusup: Bila je borba za svaku loptu

Foto: Ivica Čavka/KK Split



Veliku pobjedu, vrijednu možda i Krešinog trofeja, ostvarili su košarkaši Zadra u dalmatinskom četvrtfinalnom obračunu, protiv sastava koji ove sezone igra uistinu odlično, no izgleda da nema recept za čvrstu momčad Danijela Jusupa. Teško su se Splićani nosili s visokom postavom Zadrana, a detonatori slavlja usred Gripa pokazali su se Luka Božić, Marko Ramljak i Lovro Mazalin koji su zabili 51 koš od ukupnih 80, no ovakva pobjeda s tzv. visokim ulogom uvijek će se gledati iz prizme momčadskog uspjeha pa je tako i strateg Jusup vidio događanja u zahtjevnom srazu sa “Žutima”.


– Teška utakmica protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, bila je borba za svaku loptu. Do zadnje dvije-tri minute sve je bilo otvoreno, prošli put smo izgubili u sličnoj utakmici. Zahvaljujem navijačima što su došli u velikom broju, moramo pažljivo s emocijama i pripremiti se za sljedeću utakmicu. Daleko je ovo od osvajanja kupa, moramo napraviti pripremu za sljedećeg protivnika – kazao je trener Zadra nakon plasmana u polufinale, a tada još nije znao da je ples kuglica dodijelio za protivnika Cedevitu Junior s kojom će se susresti u petak od 20 sati. Težak protivnik, ali i znatno lakši od momčadi Slavena Rimca koji je mogao samo priznati da je protivnik bio bolji i zasluženo prošao dalje.


-Zadar je zasluženo pobijedio, bio je konstantniji tijekom cijele utakmice. Ne može se reći da nismo imali dobrih elemenata, ali u ključnim trenucima tri-četiri napada smo htjeli više srcem nego glavom, dali smo im da se vrate i realno bili su mirniji. U ovom trenutku imaju neku svoju mirnoću i jako dobro respektiraju jedne druge na terenu, bez obzira na greške uvijek ostanu u kontroli. Nama više leži kad je više trčanja, ali nije to to uvijek lako izvesti. Trenutno su bolji od nas, na nama je da se probamo revanširati kada za to dođe vrijeme – istaknuo je strateg Splita.