Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Liga prvaka

City pregazio Real na Etihadu za drugo finale u povijesti

Autor: Alen Plahinek

17.05.2023. 22:58
City pregazio Real na Etihadu za drugo finale u povijesti

Foto: Reuters



Nogometnim sptektaklom Manchester City i Real Madrid na prepunom su Etihadu odredili drugog putnika u istanbulskom finale. To će biti klub iz Manchestera koji je večeras pregazio Real Madrid s 4:0. Dva puta precizan je bio Bernardo Silva, jednom Julian Alvarez, a autogol je zabio Eder Militao. Kapetan hrvatske reprezentacije i jedna od najvažnijih karika u kraljevskom klubu, Luka Modrić, izašao je iz igru u 63. minuti. Modrić je odigrao jednu lošiju predstavu od onoga na što smo navikli gledati od njega, no nije niti momčad bila na višoj razini zadatka.


Da budemo sasvim precizni  spektakl je učinio Manchester City koji je praktički jedini postojao na terenu. Probudio se Real u drugom poluvremenu, ali to nije bila ni sjena Reala kakvog znamo gledati. Nevjerojatno visok i žustar tempo uspostavili su puleni Pepa Guardiole. Koliko je City uistinu bio dominantan govori podatak da je u prvih 15 minuta Real imao samo 13 dodavanja. Iznimno dominantno poluvrijeme otvorio je Rodry sjajnim udarcem, a njemu se ubrzo pridružio Haaland, ali je Courtois sjajno uspio reagirati i na kratko spasiti svoju momčad. U 19. minuti De Bruyne je skoro iznenadio sunarodnjaka iz slobodnog udaraca, no lopta je otišla nekoliko centimetara od vratnice. Jednostavno prekrasno je bilo gledati i uživati u perfektnoj predstavi “Građana”, koja bi mogla ući u nogometne anale. Novi bliski okršaj Haaland i Courtois imali su u 21. minuti i ponovno je Courtois izašao kao pobjednik. Belgijska “jedinica” matirana je u 23. minuti. De Bruyne je fenomenalno podvalio loptu Bernardu Silvi koji silovito zakucava za više, nego zasluženo vodstvo domaćina. Ubrzo je Haaland imao treću priliku, no ona nije bila sretna i lopta je otišla van okvira gola. U 37. minuti Gundoghan je imao sjajan prodor, lopta se odbila od Realove obrane točno na glavu Bernarda Silve koji posprema loptu u praznu mrežu. Real je jedine znakove života počeo pokazivati oko 30. minute prvog dijela, no bili su kratkotrajni. Iako su bili kratkotrajni, blizu pogotka bili su “Kraljevi”. Silovito je u 35. minuti tukao Kroos s gotovo 25 metara, no njegov torpedo odsjeo je na Edersonovoj gredi.



Buđenje “Kraljeva”




Probudio se Real, stigao  na utakmicu u drugom poluvremenu. Nažalost po sve nogometne fanove svijeta, to je bilo to od Kraljeva večeras. Pokušao je Alaba iz slobodnog udarca u 51. minuti i Zeballos je u gužvi u 16-ercu u 83. minuti imao priliku, ali nije bilo dovoljno. Haaland je imao četvrtu priliku, ali najbolji igrač Reala, Courtois, je ponovno izašao kao pobjednik. Međutim s druge strane, City je u 73. došao do 3:0. Militao je nesretno skrenuo loptu u svoju mrežu, a Alvarez je u samoj završnici stavio točku na i.


Ovom pobjedom Manchester City je ušao u svoje drugo finale Lige prvaka u povijesti, prvo nakon 2021. godine. U njemu ga očekuje milanski Inter, a igra se na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu 10. lipnja.