Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

SVJETSKO PRVENSTVO

Hokej na ledu: Četvrta pobjeda SAD-a, Latvija uspješna

Autor: Hina

17.05.2023. 21:44
Hokej na ledu: Četvrta pobjeda SAD-a, Latvija uspješna

Foto: Reuters



Na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu reprezentacija SAD-a je upisala četvrtu pobjedu u četvrtom nastupu, ovaj put je u skupini A pobijedila Austriju 4-1 (0-0, 2-1, 2-0). Strijelci su za Sjedinjene Američke Države bili Grimaldi, Mazur, Hutson i Perbix, dok je na drugoj strani jedini pogodak za Austriju dao Raffl. Austrijanci su time upisali treći poraz na prvenstvu u osnovnih 60 minuta te četvrti ukupno.


Amerikanci su prvi na ljestvici s 12 bodova, dok uz utakmicu manje po osam imaju Danska i Švedska. U skupini B, u Rigi, vrlo važnu pobjedu ostvario je domaćin. Latvija je pobijedila Norvešku 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) čime je zadržala objektivne šanse za proboj u četvrtfinale.


Svi su golovi postignuti u drugoj trećini kada je Latvija povela 2-0 golovima Abolsa i Andersonsa, dok je za Norvešku pogodak postigao Hoff. Švicarska je vodeća u skupini B s devet bodova. Osam ima Kanada, sedam Češka, a Latvija je sada na pet bodova. Najbolje četiri reprezentacije svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale.


Foto: Reuters