Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Pobjeda i u uzvratu

Inter na krilima Lautara prvi finalist Lige Prvaka

Autor: Alen Plahinek

16.05.2023. 22:56
Inter na krilima Lautara prvi finalist Lige Prvaka

Foto: Reuters



Velikim derbijem Della Madonnina otvoreni su uzvratni susreti ovosezonske Lige prvaka. Novu pobjedu ostvario je Inter protiv vječitog gradskog rivala, Milana i time potvrdii svoj plasman u finale najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu. Večerašnji strijelac bio je kapetan Intera, Lautaro Martinez u 74. minuti. U posljednjim minutama prvog poluvremena ušao je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović zamijenivši ozlijeđenog Henrikha Mkhitaryana te je nakon Martinezovog izlaska nosio kapetansku traku. Ante Rebić nije nastupio za Milan.


Za razliku od prošlog tjedna, Milan je puno agresivnije krenuo u utakmicu. Već u 5. minuti Theo Hernandez okušao je svoj top u nozi i lopta je s gotovo 30 metara udaljenosti preletjela malo iznad grede. Puštao je glavni sudac Turpin grublju igru, onakvu kakva priliči velikom derbiju. Nakon serije prekršaja tijekom kojih je Turpin puštao igru da se nastavi, Milan je mogao do prednosti. Tonali je uspio ući u kazneni prostor po lijevoj strani, zavrnuo loptu u sredini, gdje se Brahim Diaz našao sam na 10-ak metara,  no jako loše je zahvatio loptu i vratar domaćih Onana spasio je svoj klub.  Nakon toga uslijedio je period dominacije Nerazzurra. Tukli su preko Barelle, Martineza i Mkhitaryana. Najveće prilike s jedne i druge strane vidjeli smo u završnici prvog dijela. Milanski povratnik, Rafael Leao koji je jako nedostajao u prvom susretu protutnjao je lijevom stranom Interove obrane u 38. minuti i vrhunski pucao, ali je udarac otišao svega nekoliko centimetara od vratnice. Svega minutu kasnije, Džeko je vrhunski reagirao nakon prekida, ali je ovog puta Mike Maignan fenomenalno refleksno reagirao i spasio Milan.



Kapetan za finale




Gotovo ništa zanimljivo nije donijelo drugo poluvrijeme. Posjedi su se izmijenjivali, napadi su išli malo s jedne, malo s druge strane, ali bez ikakve opasnosti. I tada, u 74. minuti nakon što su se poprilično spetljali u napadu, Lukaku nekako pronalazi Lautara Martineza koji zakucava u prvi kuta Maignanonovog gola. Blizu drugog pogotka Martinez je bio nekoliko minuta kasnije kada je pokušao sa 20-ak metara lobati Maignana, ali nije uspio.


Inter tako ide u finale u Istanbul 10. lipnja, prvo nakon trijumfa sada već davne 2010. godine, a protiv koga će igrati saznat ćemo sutra kada završi utakmica između Manchester Citya i Real Madrida.