Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

UOČI POLUFINALA

Modrić: Bilo bi impresivno opet igrati finale Lige prvaka

Autor: Hina

16.05.2023. 19:48
Modrić: Bilo bi impresivno opet igrati finale Lige prvaka

Foto: Reuters



Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji će u srijedu s Real Madridom pokušati izboriti svoje šesto finale Lige prvaka, rekao je da se osjeća dobro uoči utakmice s Manchester Citijem te da je jako motiviran. Branitelj naslova Real Madrid gostuje u polufinalu kod Manchester Citija nakon što je na svom terenu odigrao 1-1. “U prvom dijelu te utakmice oni su bili bolji no mi smo zatim ‘rasli’ te ih prestigli. Nakon vodstva smo mogli zabiti još jedan gol no izjednačili su. Znali smo da će sve biti odlučeno u uzvratu, i sada smo tu, s 50 postotnim izgledima za prolaz”, izjavio je 37-godišnji Modrić na konferenciji za medije.


“O pobjedniku će odlučiti sitni detalji. Zato trebamo biti koncentrirani i ujedinjeni”, napomenuo je. Modrić, koji je s Real Madridom već pet puta osvojio Ligu prvaka, kaže da mu je izuzetno važno ući i u šesto finale. “Svjesni smo da povijest kluba možemo učiniti još većom. Dovoljno je igrati ovakve utakmice pa da budeš motiviran, nije ti potreban dodatni razlog. Kada si svjestan da si tako blizu još jednog finala želiš dati maksimum od sebe”, reko je kapetan hrvatske reprezentacije koji igra za Real od ljeta 2012.


Modrić kaže da se potpuno oporavio od ozljede bedrenog mišića lijeve noge. “Kada sam se ozlijedio htio sam napraviti sve moguće kako bih bio spreman za ove utakmice. Još uvijek se sjećam kako sam se 2015. bio ozlijedio prije susreta s Atleticom i Juventusom (u polufinalu) pa nisam opet htio propustiti tako bitne utakmice. Stoga sam pokušao napraviti nešto drugačije, poslušao sam savjete nekih prijatelja i sve je ispalo dobro”, rekao je ne otkrivši detalje oporavka.


Foto: Reuters


“Imamo veliko samopouzdanje”




“Oporavio sam se brže nego sam očekivao i sada se osjećam dobro, bez tegoba”, dodao je. Real Madrid je ove sezone osvojio europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, a ovaj mjesec i španjolski Kup kralja. Najveći rival Barcelona osvojila je pak prvenstvo i španjolski Superkup. Modrić, međutim, kaže kako je Liga prvaka natjecanje po mjeri Real Madrida, u kojem se ekipa osjeća ugodno i s puno iskustva.


“Ovo je velika utakmica, a mi se upravo u takvima osjećamo ugodno. Volimo Ligu prvaka jer je to naš turnir. Toliko puta smo ga osvojili jer se osjećamo ugodno igrajući ga. Pritom imamo veliko samopouzdanje, vjerujemo u svoju kvalitetu”, napomenuo je. Modrić je s “Kraljevskim klubom” osvojio 23 trofeja te se nada produženju ugovora koji mu istječe 30. lipnja. Kaže da su on i suigrači mirni uoči dvoboja s Manchester Cityjem jer su puno puta igrali takve važne utakmice. “No svaka utakmica je priča za sebe”, rekao je.


“Pa ipak, osvojeni trofeji govore puno o nama. Ponosni smo na to ostvarenje. Sutra ćemo opet biti na visini zadatka”, poručio je Modrić. “U utakmicu sada ulazimo s velikom željom. Igrati još jedno finale bilo bi impresivno,” dodao je.


Foto: Reuters