Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Plasman u polufinale

Jusup: Sigurnost u napadu je proizašla iz kvalitetne obrane

Autor: Paulo Sarić

17.05.2023. 22:40
Jusup: Sigurnost u napadu je proizašla iz kvalitetne obrane

Foto: Mate Komina



Sukladno očekivanjima, poraz u Zagrebu je bio dovoljna opomena košarkašima Zadra koji su u sinoćnjoj „majstorici“ četvrtfinala doigravanja hrvatskog prvenstva odradili ono što se od njih tražilo i uvjerljivom pobjedom izborili polufinalni okršaj s Cibonom. Gosti su prijetili negdje do sredine druge dionice, no u konačnici nisu mogli parirati kvalitetnijim Zadranima koji su malo po malo povećavali razliku i na koncu rutinski priveli posao kraju.


– Serija je bila kvalitetna, intenzivna i emocionalna, a bolja momčad je zasluženo prošla dalje. Svojim momcima čestitam na onome što smo napravili u posljednja dva mjeseca. Sezonu smo završili na način na koji smo željeli, u doigravanju. Bilo bi malo pretjerano da smo izbacili Zadra, ali sama činjenica da smo o tome razmišljali je velika stvar za nas i naš klub. Kao trener koji je lani bio ovdje, Zadru želim svu sreću u nastavku doigravanja – kazao je nakon utakmice trener Dinama Vladimir Anzulović.



FOTO: Mate Komina




Domaćem strategu Danijelu Jusupu je pobjedom pao veliki kamen sa srca. Kašljucanju u drugoj utakmici unatoč, Zadar je polufinalu!


– Primijetio sam da u posljednje dvije-tri utakmice, izuzevši ovu, nismo imali potrebnu dozu agresivnosti. Čak ni u prvoj utakmici četvrtfinala u kojoj smo uvjerljivo slavili nisam bio zadovoljan viđenim jer nismo imali potreban tonus, što se posebno manifestiralo u zagrebačkom susretu koji smo izgubili s pola koša, ali i u dvoboju u Dubravi prije toga. Nakon što sam dečkima pokazao snimku zagrebačkog susreta s Dinamom svi su kazali da nisu mislili da su tako loše izgledali. Od toga sve polazi, od energije i agresivnosti, a danas smo u tome bili pravi. Sigurnost u napadu je proizašla iz kvalitetne obrane, jer kada si siguran da ćeš uspjeti obraniti onda nisi pod tolikim pritiskom na drugoj strani parketa – rekao je trener Zadra, koji je otkrio da stanje s ozljedom Sanija Čampare ide na bolje, no i da se njegov nastup ne očekuje u polufinalnoj seriji. Tek u eventualnom finalu.



FOTO: Mate Komina


Sinoć je određenih poteškoća imao i Dario Drežnjak, jedna od udarnih napadačkih igala momčadi s Višnjika, koji je u nekoliko navrata sam tražio izmjenu. Posljedica je to nedavnih problema s leđima koji su mučili visokog Hercegovca.


– Dario je bio propustio nekoliko treninga zbog ozljede, zbog čega je ispao iz ritma. Do kraja sezone nema dovoljno vremena da ga treninzima vratimo u formu te ćemo to trebati raditi na utakmicama. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti – potvrdio je Jusup.