Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

VELIKA POBJEDA

Košarkaši Zadra nadvisili Dinamo u majstorici četvrtfinalne serije doigravanja

Autor: Andrija Dešpoja

17.05.2023. 21:52
Košarkaši Zadra nadvisili Dinamo u majstorici četvrtfinalne serije doigravanja

Foto: Mate Komina



Košarkaši Zadra uspjeli su ostvariti plasman u polufinale doigravanja hrvatskog prvenstva, svladavši s 90:65 Dinamo na Višnjiku pred auditorijem od tisuću gledatelja. Kad nije išlo iz dvokoraka, kao što su svoje četvrtfinalne zadaće odradili Cibona, Split i Cedevita Junior, igrači Danijela Jusupa su morali očekivani prolaz među četiri najbolja ostvariti iz popravnog ispita, u majstorici. A tu je ipak do prevage došla kvaliteta, domaći teren, ali i iskustvo koje je nedostajalo žilavim Dinamovcima.


Oni su za razliku od prve utakmice u seriji kada su odolijevalI tek uvodnih pet minuta, u trećoj izdržali četvrtinu i pol. Zadar se tako dočepao polufinalne serije koju otvara u nedjelju na istom mjestu protiv zagrebačke Cibone.


Sporo buđenje


Do sredine druge dionice strepnja se itekako mogla osjetiti u Krešinom domu jer se gosti nisu preplašili atmosfere i važnosti utakmice. Držali su se igrači Vladimira Anzulovića u egalu skoro čitavu prvu dionicu, jedino su malo posustali u posljednjoj minuti kada je Drežnjak pogodio za tri plusa (20:17). Do tog trenutka u domaćim redovima, izuzev standardno budnih Božića i Ramljaka, nitko se od ostalih Jusupovih igrača još nije pojavio na utakmici. Strateg Zadra konačno je počeo dobivati u drugoj četvrtini plodove od Drežnjaka, ali ponajviše od Lakića koji će ubrzo vezati sedam poena i povesti svoju momčad prema dotad najvećih šest viška (34:28).




Uzdizanje domaćih košarkaša nastavilo se do konca poluvremena, priključio se i Žganec pa su prema svlačionici Zadrani otišli s 12 plusa na svom kontu (49:37). Odličan rezultat s obzirom na vrlo izjednačenih uvodnih 15 minuta i izgubljenu skakačku bitku (15-16), ali im je zato proradio šut za tri s 40 posto uspješnosti (6-15).


Arijan Lakić (KK Zadar)

Arijan Lakić (KK Zadar), Foto: Mate Komina


Tricaški niz


Jasno je bilo kao dan Anzuloviću da je treća četvrtina ključna u pokušaju oživljavanja nade u čudo, ali osim trica Vučića i Garafolića koji su gostima na trenutak dali vjetar u leđa, nije se ponovila nedavna utakmica u Draženovom domu. Ubrzo je Modrima stiglo hladno triježnjenje u obliku trica koje su redom nanizali Božić, Lakić i Žganec te se 14 minuta prije kraja Zadar našao na ugodnih 19 viška (63:44), a isto odstojanje (71:52) je vrijedilo i na ulasku u završnih deset minuta koje su došle kao naručene Jusupovim rezervistima za podizanje prednosti.


Najefikasniji domaći igrač bio je Lakić koji je ubacio 23 koša i gađao tricu pet od sedam, no Božić se pokazao najkorisnijim, s 19 koševa, 10 skokova i osam asistencija. Drežnjak je dodao 14, a Ramljak 11 ubačaja. Kod Dinama prednjačio je Vučić sa 16 koševa.


Foto


KK Zadar - KK Dinamo 90:65


avatar

Snimio: Mate Komina


17.05.2023. 22:29
























Galerija

Foto: Mate Komina