Subota, 2. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vikend pun adrenalina

Zadar Outdoor Festival još jednom dokazao da je pravi adventure festival

Autor: Portal ZL

26.09.2023. 18:24
Zadar Outdoor Festival još jednom dokazao da je pravi adventure festival

Foto: Zadar Outdoor FestivalČak ni nepovoljna vremenska prognoza za prošli vikend, 23.-24.09. nije spriječila preko 300 sudionika da se natječu na brojim natjecateljskim disciplinama u sklopu Zadar Outdoor Festivala koji se održao u Preku na otoku Ugljanu i time dokažu da za ljubitelje outdoor aktivnosti nema prepreka! Natjecatelji su sudjelovali u čak 8 natjecateljskih disciplina: Trailu Otoka maslina 5, 10 i 18 km, natjecanju u SUP-u (PRO i FUN kategorija), kajakingu, brzinskom penjanju te fitness izazovu.


Osim sportskih disciplina, sudionici su se mogli okušati i u radionici veslanja u Dragon boatu. Za opuštanje i odličnu zabavu nakon natjecanja pobrinuo se RUNDEK EKO KVARTET, a i ove godine suorganizatori festivala TZ Preko i Općina Preko nastavili su s tradicijom dobrih domaćina i pripremili lokalne delicija u kojima su uživali svi sudionici.


Ove godine na rasporedu su bili Trail Otoka maslina (5 km, 10 km i 10+8 km), brzinsko penjanje na Željinoj litici podno brda sv. Mihovil, natjecanje u SUP-u (FUN i PRO utrke) i kajakingu. Kako se svake godine trude biti što bolji i uvesti neke novitete, ove godine to je bila nova atraktivna disciplina Fitness izazov koju je vodio Goran Špaleta.

– Unatoč najavi jake kiše i vjetra, natjecatelji nas ni ove godine nisu razočarali pa su se pojavili skoro svi prijavljen, što nam je najveća nagrada za uložen trud – poručili su organizatori Zadar Outdoor Festivala iz Break a leg agencije.


Vremenski uvjeti su ipak dopustili da natjecatelji izazovnog traila prvoga dana festivala uživaju u prekrasnim stazama Otoka maslina, s kojih se protežu nezaboravne vizure na okolne otoke i zadarski kanal.


Nakon natjecanja nema boljeg opuštanja od zabave uz odličnu glazbu za koju je bio zadužen poznati RUNDEK EKO KVARTETA, na koju su se rasplesali svi prisutni; sudionici ZOF-a, mještani i turisti.Drugi dan festivala vremenski je također bio izazovan, ali naše hrabre veslače na SUP-ovima i kajacima to nije spriječilo da pokažu sve svoje vještine te dođu do cilja. Jednako zanimljivo bilo je i na fitness poligonima na kojima su pokazali da su u doboj kondiciji te da vježbanje na otvorenom ima svoje čari.


Posebne gošće na ovogodišnjem ZOF-u bile su žene udružene u Dragon boat klub koje su oba dana festivala organizirale radionicu veslanja u Dragon boatu. ZOF je tako imao i humanitarnu notu te će dio prihoda od kotizacija donirati za njihov klub.


Dragon boat klub prima nove članove te želi osnovati nove timove sastavljene od raznih rodnih i dobnih skupina. Svi treninzi u rujnu ove godine bit će otvoreni za sve zainteresirane. Detaljne informacije možete pronaći na njihovoj Facebook stranici.Uz sadnice maslina, kao glavnu nagradu za sva osvojena prva mjesta u natjecateljskim disciplinama, pobjednici su dobili i vrijedne nagrade naših sponzora: poklon pakete našeg glavnog sponzora Lenovo, Decathlon (dva SUP-a za pobjednike u SUP PRO utrci), Hydro Flask, Iglu šport, Cromaris, Virtus, Andrioli, Maraska, Zott protein, Monte, Starbucks, Sanaclis i Bodulo.


Suorganizatori Festivala Turistička zajednica Preko i Općina Preko još su jednom svojim angažmanom i profesionalnošću opravdali epitet idealnog domaćina za ovakvu sportsku manifestaciju koja je u skladu s njihovom vizijom razvoja „Avantura otok.“