ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Autorski projekt Ksenije Prohaske

U Zadar stiže hit komedija "A odakle ste vi, gospođo?"

Autor: Matea Guzalić

02.04.2024. 14:02
U Zadar stiže hit komedija

Foto: PRESSU Hrvatsko narodno kazalište Zadar stiže hit komedija »A odakle ste vi, gospođo?« ovog petka, 5. travnja s početkom u 20 sati. Autorice predstave su Ksenija Prohaska i Ana Tonković Dolenčić, a režiju potpisuje Krešimir Dolenčić.


Svatko od nas ima slabu točku. Nekoga bole leđa, nekoga želudac, a junakinju ove priče – glava. Kada Barbaru Oblak (Ksenija Prohaska) glavobolje dovedu do psihijatrijske ordinacije, uz puno humora otvorit će se granice svih života koje je ona nosila u sebi, pitajući nas je li stvarnost zaista samo jedna ili je možda jednako stvarno i ono što izmislimo.


Sve što nije prepušteno zaboravu čini našu sadašnjost koja se lakše podnosi uz osmijeh, a to će se najbolje pokazati trenucima u kojima se događa ova predstava. Dr. Mucić (Marjan Nejašmić Banić) nas vodi kroz seanse kako bi osvijestio problem pacijenta, koji u principu uvijek negira i podešava prošlost onako kako mu se sviđa.
Ksenija Prohaska je svoju karijeru gradila na najprestižnijim pozornicama diljem svijeta, uključujući i SAD. Njezine nezaboravne interpretacije glazbenih legendi poput Marlene Dietrich, Edith Piaf i Billie Holiday oduševile su publiku u više od dvadeset zemalja te na različitim jezicima. Ova istinska diva, čiji su talent i šarm osvojili publiku diljem svijeta, svojim će gostovanjem u Zadru razveseliti veliku publiku. Ulaznice su u prodaji online.