ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

KINO ZONA

Sutra u Kino Zoni počinje dvotjedna retrospektiva autora Wong Kar-Waija

Autor: Portal ZL

02.04.2024. 13:14
Sutra u Kino Zoni počinje dvotjedna retrospektiva autora Wong Kar-Waija

Foto: KINO ZONAU mjesecu travnju Kino Zona je za vas pripremila novi niz vrhunskih ostvarenja, ali i jedan poseban ciklus filmova s kojim odajemo počast jednom od najistaknutijih redatelja današnjice, veličanstvenom Wong Kar-waiju! Naše travanjsko filmsko putovanje započet ćemo upravo s njegovim najpoznatijim filmom, maestralnom romantičnom dramom ”In the Mood For Love”!


Radnjom smješten u Hong Kong 1962. godine, film ”In the Mood For Love” prati Chow Mo-Wana, urednika novina koji se upravo useljava u novu zgradu sa svojom suprugom. Istovremeno se u napučenu zgradu useljava i lijepa tajnica Su Li-zhen sa svojim suprugom. Kako su im supružnici često poslovno odsutni, Chow i Li-zhen većinu svog vremena provode zajedno kao prijatelji.


Puno toga im je zajedničkog – od dućana koje zajedno posjećuju pa sve do uživanja u borilačkim vještinama. Međutim, uskoro oboje ostaju šokirani kada saznaju da su njihovi supružnici zapravo postali ljubavnici. Povrijeđeni i ljutiti, oni utjehu pronalaze u rastućem prijateljstvu odlučni u nakani da ne postanu nevjerni poput svojih supružnika…
Počevši od majstorske režije i scenarija, hipnotičke glume glavnih protagonista Tonyja Leung Chiu-waija i Maggie Cheung pa sve do prekrasne glazbene podloge japanskog skladatelja Shigerua Umebayashija i Michaela Galassa, ”In the Mood For Love” je po premijernom prikazivanju 2000. postao instant klasik i jedan od najboljih romantičnih filmova u povijesti sedme umjetnosti. Njegovu neospornu kvalitetu su prepoznali i selektori nekih od najznačajnijih filmskih festivala svijeta, a među čak 44 osvojena priznanja i još 50 nominacija valja prvenstveno izdvojiti nagradu za najboljeg glumca na festivalu u Cannesu i Europskog “Oskara“ za najbolji strani film.


”In the Mood For Love” je na rasporedu u srijedu, 03. travnja s početkom od 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.


*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar