ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PETAK

Tuna, Sushi & Wine Festival počinje u petak: Evo što vas sve čeka

Autor: Portal ZL

02.04.2024. 12:15
Tuna, Sushi & Wine Festival počinje u petak: Evo što vas sve čeka

Foto: Bojan Bogdanić

Osim niza gastronomskih programa u Arsenalu na gala večeri u petak i potom sljedećih pet dana na Trgu Petra Zoranića, ovogodišnji osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival bit će obogaćen i čitavim nizom drugih sadržaja, od koncerata do specijaliziranih radionica.
To su u prvom redu koncerti hrvatskih glazbenih zvijezda: od Danijele Martinović koja će održati koncert na gala večeri u Arsenalu u petak, 5. travnja, preko Damira Urbana čiji je nastup predviđen na Trgu Petra Zoranića u nedjelju 7. travnja, pa do Natali Dizdar, Zadranke koja je ovogodišnja dobitnica Porina za najbolju vokalnu izvedbu koja će zatvoriti festival u srijedu, 10. travnja na Zoranićevom trgu. Subota, dan službenog otvaranja Festivala bit će ipak najbogatiji glazbom: ujutro će posjetitelje zabavljati Elena Stella & Ante Jeličić Trio, a navečer grupa Kanella.
Na festivalskom Trgu Petra Zoranića će svakoga dana glazbu puštati poznati zadarski DJ-i: Rkoma, Angelo, Alvize, Troxy i Davor. Zahtjevni moderatorski posao vođenja kroz program povjeren je poznatim zadarskim novinarima Ani Marušić i Damiru Graniću.
Za vrijeme trajanja Festivala na Trgu Petra Zoranića bit će postavljena izložba fotografija Danijela Kolege „Ravnoteža“, a svaki će festivalski dan obilježiti po jedna ili dvije radionice. Već tradicionalno, radionice izrade origamija održavati će predavačica Sanja Srbljenović Čuček.
U ponedjeljak i utorak u poslijepodnevnim satima održat će se dvije vinske radionice koje će voditi osnivač Zadar Wine Festivala Ivan Stiblik: „Back to Roots“, radionica upoznavanja autohtonih vinskih sorti zadarskog kraja u ponedjeljak te „Think Pink“ – upoznavanje s mladim rose vinima Zadarske županije, u utorak. Istog dana u popodnevnim satima svoju vještinu oslikavanja platna vinom demonstrirat će članovi zadarske Udruge „Re-kreativci“, a njihov nastup nosi naziv „Paint and Wine“.
Osmi Tuna, Sushi & Wine Festival imat će i svoj stručni dio. U ponedjeljak, 8.travnja od 9 do 17 sati u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Kneževe palače održat će se Znanstveno stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem posvećen marikulturi u Jadranskom moru.
Ulaz za otvoreni festivalski dio na Trgu Petra Zoranića od 6. do 10. travnja je besplatan, uključujući i koncerte glazbenih zvijezda. Festival će za vrijeme tih pet dana počinjati u 11 sati i trajati do kasnijih večernjih sati. Ulaznice za gala večeru i koncert Danijele Martinović u petak u Arsenalu mogu se kupiti u samom klubu, kao i u Turističko-informativnom centru TZ Zadar, hotelu Ilirija u Biogradu te putem online servisa Entrio, Eventim i Turneo.