Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

skandinavska kompanija

Avioprijevoznik SAS vraća sezonsku liniju do Kopenhagena

Autor: Portal ZL

04.01.2024. 17:50
Avioprijevoznik SAS vraća sezonsku liniju do Kopenhagena

Foto: PixabaySAS Scandinavian Airlines u svojem je priopćenju najavio više od 40 zemalja prema kojima će letjeti u ljetnoj sezoni 2024. Na popisu zemalja tradicionalno se našla i Hrvatska, odnosno više hrvatskih morskih zračnih luka prema kojima će SAS uvesti niz sezonskih linija, javlja Croatian Aviation.


Sukladno najavama, SAS bi u sljedećoj ljetnoj sezoni trebao letjeti prema više od 130 odredišta u više od 40 zemalja. Također, SAS planira uvesti i 9 novih europskih destinacija sljedeće ljeto. Što se tiče Hrvatske i hrvatskih morskih zračnih luka, najveći broj najavljenih linija odnosi se na Split.


Od ostalih odredišta, SAS je najavio linije prema Dubrovniku, Zadru i Puli. Za Zadar će se letjeti iz danskog Kopenhagena, a prometovat će od 29. lipnja do 3. kolovoza. Što se tiče broja tjednih i dnevnih rotacija, varirat će ovisno o dijelu sezone.
Druga je ovo aviokompanija koja će sljedeće ljeto letjeti u skandinavske zemlje nakon Norwegian Airlines koji će letjeti također u Kopenhagen te u Oslo.