Utorak, 3. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

ništa od dogovora

Već drugi put odgođen sastanak gradonačelnika i Meštrovića

Autor: Marina Vlakić

14.03.2023. 11:18
Već drugi put odgođen sastanak gradonačelnika i Meštrovića

Foto: Luka JeličićSastanak gradskih vlasti i nezavisnog vijećnika Enija Meštrovića, koji su trebali raspravljati oko proračuna za 2023., odgođen je već drugi put. Prvi put je odgođen u petak, a drugi put jučer. No, u Gradu kažu kako je riječ isključivo o osobnim Meštrovićevim razlozima te je novi sastanak zakazan za danas u 13 sati, najavljuje pročelnik Ureda gradonačelnika, Ante Ćurković.


Danas bi se stoga trebalo znati i kada će biti održan toliko očekivani sastanak gradonačelnika Branka Dukića s predsjednicima klubova vijećnika te je li postignut bilo kakav napredak u dogovoru oko proračuna. Naime, za svega dva tjedna ističe aktualna mjera financiranju nužnih rashoda i izdataka, a Grad još ništa nije riješio s oporbom. Pročelnik za financije, Ivan Mijolović kazao nam je kako već rade na novoj mjeri za funkcioniranje na hladnom pogonu za iduće tromjesečje, što znači da obustava projekta traje do daljnjega.


Naime, Grad u ovom trenutku ne može raspisati niti novu javnu nabavu kojom bi mogli započeti realizaciju dogovorenih projekata, te zbog ovakve situacije najviše ispaštaju građani. Grad za to optužuje oporbu, budući da su ih još uoči prvog izglasavanja proračuna zvali na sastanak, no oporba kao glavnog krivca za ovo stanje proziva HDZ-ovo rukovodstvo. I dok se oni ne dogovore, Grad je u potpunoj financijskoj blokadi te se još od početka godine ne mogu ugovarati novi projekt, već samo provoditi obveze iz prethodne godine te nužni rashodi za redovno poslovanje Grada.