Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

UGODNO IZNENAĐENJE

Delegacija srpskog nogometnog saveza posjetila Josipa Skoblara u Privlaci: 'Ove fotografije oživljavaju sjećanja'

Autor: Portal ZL

03.05.2024. 09:23
Delegacija srpskog nogometnog saveza posjetila Josipa Skoblara u Privlaci: 'Ove fotografije oživljavaju sjećanja'

Foto: LUKA JELIČIĆ



Članovi medijske službe FSS-a posjetili su Josipa Skoblara u njegovoj rodnoj Privlaci. Donijeli su mu fotografiju s utakmice protiv Urugvaja, kao i kadar proslave pobjede protiv Zapadne Njemačke u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, koje su izazvale lavinu emocija kod legendarnog nogometaša, piše Kurir.


“Ove fotografije oživljavaju sjećanja na najljepše dane moje karijere”, rekao je Skoblar, dodavši. “Nijemci su prema mom mišljenju bili glavni favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva u Čileu. Rame uz rame s Brazilom, za koje se znalo da imaju moćnu momčad i pored toga što se Pele ozlijedio već na prvoj utakmici s Meksikom. Počeli smo loše, porazom od Sovjetskog Saveza koji nije utjecao na raspoloženje u momčadi. Nismo imali rješenje za čuvenog Viktora Ponedelnika koji je na svakom važnom natjecanju tresao mrežu naše reprezentacije”.


Podsjetimo, Skoblar je karijeru počeo u Zadru, a mreže je nemilice tresao u dresovima OFK Beograda, Hannovera i Rijeke, dok je najupečatljiviji ‘spell’ imao u francuskom Marseilleu, za koji je zabio čak 178 pogodaka u 210 utakmica. Njegova najubojitija sezona u karijeri bila je 1970-71. u kojoj je utrpao čak 44 gola u Ligue 1 za svoj klub, što mu je na koncu donijelo i Zlatnu kopačku. Time je Skoblar postao prvi i jedini Hrvat koji u vlasništvu ovu prestižnu nagradu. Nakon uspješne nogometne karijere preselio se na klupu, a kao trener je vodio brojne klubove poput Hajduka, HSV-a, Čelika, Rijeke, Valladolida, te dakako, svog Marseillea.