Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pravila privatnosti

Ova politika privatnosti pruža informacije o prikupljanju i obradi osobnih podataka putem ovog web mjesta: www.zadarskilist.hr

Pravila privatnosti

VODITELJ OBRADE

NOVI LIST  novinsko nakladničko dioničko društvo
Zvonimirova 20/a, Rijeka
OIB 44110106406
Kontakt: tel:+38551444334

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

DPO: Ines Krečak, Feralis Privacy Center
Kontakt: [email protected]

 

 

SVRHE OBRADE I ZAKONITOST

Osobne podatke putem ove web stranice možemo prikupljati u svrhu zasnivanja i realizacije pretplatničkog odnosa, predaje i pregleda vaših osmrtnica, predaje i pregleda vaših mali oglasa ili odgovaranja na vaš postavljeni upit.

Takva obrada osobnih podataka zakonita je sukladno Općoj uredbi jer je nužna za izvršavanje tražene usluge ili kako bi se poduzele radnje kako bi se usluga mogla pružiti te radi poštovanja naših pravnih obveza.

Prikupljeni podaci ne obrađuju u bilo koje druge svrhe.

 

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo proslijediti na korištenje pružateljima informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga koji djeluju kao naši izvršitelji obrade.

Navedeni izvršitelji pružaju razumna jamstva te su poduzeli odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bi se primjereno osigurala zaštita podataka i postupanje u skladu s zahtjevima Opće uredbe.  S takvim izvršiteljima obrade sklopili smo sporazum o obradi osobnih podataka kao posebni dio ugovora u kojima je detaljno propisano postupanje s osobnim podacima, stoga isti nisu u mogućnosti obrađivati Vaše osobne podatke bez našeg naloga i prosljeđivati ih trećim stranama.

Osobni podaci ne prosljeđuju se  trećim stranama u svrhe izravnog marketinga.

 

OBVEZA PRUŽANJA INFORMACIJA

Onda kada nam pružate svoje osobne podatke prilikom predaje osmrtnice ili malog oglasa, na prikupljanje osobnih podataka upućuje nas zakonska obveza dok je prilikom zasnivanja pretplatničkog odnosa ili registracija na portal prikupljanje osobnih podataka nužno je za pružanje tražene usluge u skladu s našim Općim uvjetima.

U slučaju ne pružanja traženih podataka nećemo biti u mogućnosti pružiti uslugu.

 

RAZDOBLJE POHRANE  PODATAKA

Osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka radi koje su osobni podaci i prikupljeni. Nakon prestanka svrhe  osobne  podatke više ne koristimo. Međutim, određeni podaci mogu ostati u našem sustavu pohrane gdje ih čuvamo onoliko koliko nas na to obvezuje određeni zakon i drugi propis. Nakon isteka takvog roka podaci se na propisani način izlučuju.

 

PODACI PRIKUPLJENI PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Stranice i profili kojima upravljamo na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i dr.)  vode se pod punim nazivom ovog nakladnika  i njegovih izdanja, u ovom slučaju: „Zadarski list“. Osobne podatke o kontaktima koje prikupimo korištenjem istih, koristimo  u slučaju odgovaranja na upit ili komentar  te radi vršenja poslova iz naše utvrđene djelatnosti. Podaci se ne obrađuju u druge svrhe.

 

PLAĆANJE KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA

Ukoliko prilikom narudžbe naših usluga odaberete opciju plaćanja Kreditnim karticama potrebno je na stranicama  T-Com PayWay sustava ispuniti podatke o kartici. PayWay je virtualni POS sustav koji predstavlja samostalnu uslugu autorizacije i naplate putem interneta uz maksimalnu sigurnost online plaćanja i autorizacije kreditnih i debitnih kartica za web prodajna mjesta.

Mi nema pristup podacima o vašoj kartici.

Od strane Pay Way sustava zaprimamo samo informaciju da li je vaša kupovina odobrena od strane Kartičara ili nije.

T-Com PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 

KORIŠTENJE KOLAČIĆA

Na ovim internetskim stranicama koristimo tehničke kolačiće (kolačići nužni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti) te neesencijalne „kolačiće“ u svrhu poboljšanja rada sustava i radi poboljšanja vašeg korisničkog iskustva onda kada nam date svoj pristanak. U svakom trenutku pristanak možete povući i zaustaviti daljnju obradu bez negativnih posljedica. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. Detaljne informacije o kolačićima koje koristimo možete vidjeti u našoj Politici kolačića.

 

SIGURNOST OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke na način kojim se osigurava odgovarajuća sigurnost i povjerljivost u njihovoj obradi  te omogućavanje učinkovite primjene načela zaštite podataka, smanjenje količine podataka, opseg njihove obrade, razdoblje pohrane i njihovu dostupnost. U tu svrhu uveli smo  odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite koje osiguravaju razinu sigurnosti koja odgovara rizicima koje predstavlja obrada podataka i prirodi osobnih podataka koji se štite, imajući na umu karakteristike i troškove njihovog uvođenja.

Redovno preispitujemo obrade koje mogu predstavljat rizik za prava i slobode pojedinca te smo poduzeli primjerene mjere zasitite kako bi se osobni podaci zaštitili od slučajnog ili nezakonitog uništenja ili slučajnog gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa, osobito u slučajevima gdje obrada uključuje prijenos osobnih podataka putem mreže, te od svih drugih nezakonitih oblika obrade.

 

OSTVARIVANJE PRAVA

Pravo na pristup

U svakom trenutku možete od nas zatražiti potvrdu obrađuju li se vaši osobni podaci i detaljne informacije o obradi osobito o njihovoj svrsi obrade, o vrsti/kategorijama osobnih podataka koji se obrađuju uključujući i uvid u svoje osobne podatke, o primateljima ili kategorijama primatelja te o predviđenom razdoblju u kojem će osobni podavi biti pohranjeni.

Pravo na ispravak

Imate pravo od nas bez odgađanja ishoditi ispravak netočnih i dopunu nepotpunih osobnih podataka.

Pravo na brisanje

Imate pravo postaviti zahtjev za brisanje svojih osobnih podataka. U slučaju opravdanosti zahtjeva i ako nas zakonska regulativa ne obvezuje na pohranu podataka,  podaci će biti izbrisani bez nepotrebnog odgađanja.

Navedena pravo nije primjenjivo u mjeri u kojoj je obrada nužna:

  • radi ostvarivanja prava na slobodu izražavanja i informiranja;
  • radi poštovanja pravne obveze kojom se zahtijeva obrada u pravu Unije ili pravu države članice kojem podliježe voditelj obrade ili za izvršavanje zadaće od javnog interesa ili pri izvršavanju službene ovlasti voditelja obrade;
  • u svrhe arhiviranja u javnom interesu, u svrhe znanstvenog ili povijesnog istraživanja ili u statističke svrhe u skladu s Općom uredbom
  • radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo od nas zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka ako osporavate točnost tih podataka, (na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka), ako je obrada nezakonita pri čemu se protivite brisanju podataka, ako ste uložili prigovor na obradu vaših podataka te ako podaci nama više nisu potrebi i možemo ih izlučiti, ali su potrebni vama za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva te stoga želite da iste i dalje samo pohranjujemo.

Pravo na pritužbu i prigovor

Ako imate pritužbe i prigovor u vezi s obradom osobnih podataka  možete nam u svakom trenutku dostaviti pritužbu i na temelju vaše posebne situacije uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koju provodimo.

 

PRIGOVOR NADZORNOM TIJELU

Onda kada smatrate da je prikupljanjem i obradom osobnih podataka došlo do povrede Vaših prava, možete podnijeti prigovor nadzornom tijelu:

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Selska ulica 136, Zagreb

 

KONTAKT INFORMACIJE

Za dodatne informacije o obradi vaših osobnih podataka, pristup podacima ili u slučaju kada imate pritužbu možete nas kontaktirati:

e-mail: [email protected]

Nakon identifikacije odgovor dostavljamo uobičajenim elektronskim oblikom osim ako se ne zatraži drugačije.

Svaki vaš upit nastojimo obraditi u roku od mjesec dana. Ako u roku od mjesec dana nismo u mogućnosti dostaviti odgovor, obavijestit ćemo vas o razlozima kašnjenja i roku u kojem se očekuje da odgovorimo (ne duže od 2 mjeseci od primitka upita).

 

DRUGE INFORMACIJE

Ova politika privatnosti redovito se preispituje, dopunjuje i mijenja kako bi uvijek odražavala stvarno stanje prikupljanja i obrade osobnih podataka putem ove web stranice. Molimo da redovito provjerite takve izmjene.

Posljednje ažuriranje: 1. travnja 2022. godine