Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

UHPA

U Pakoštanima održan regionalni sastanak Udruge hrvatskih putničkih agencija

Autor: Zadarski list

02.12.2022. 15:34
U Pakoštanima održan regionalni sastanak Udruge hrvatskih putničkih agencija


Danas je u Pakoštanima, u novootvorenoj vinariji Karaba održan regionalni sastanak Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) kojem su prisustvovali članovi nacionalnog udruženja s područja Zadarske i Šibensko – kninske županije. 


Sastanak su vodili predsjednik UHPA-e, Tomislav Fain i predstavnik regije u Upravnom odboru UHPA-e, Mile Uroda.


UHPA-ini regionalni sastanci prilika su da s članovima u svakoj regiji u Hrvatskoj otvorimo i rješavamo aktualne teme i probleme u turizmu. Održavamo ih redovno uoči skupštine na kojoj usvajamo godišnji program rada udruge za nadolazeću godinu te želimo da članovi na ovaj način sudjeluju u njegovom kreiranju. Ovo je ujedno prilika da se predstavnici turističkih agencija upoznaju i s turističkom ponudom na destinaciji koju mogu uključiti u svoje programe, te smo iz tog razloga ove godine odabrali posjet i obilazak novootvorene vinarije Karaba u Pakoštanima“, istaknuo je Mile Uroda.


Neupitno izazovna turistička sezona
Iako je iza nas iznimno uspješna turistička godina, otvaraju se novi izazovi u kontekstu trenutne ekonomske situacije, inflacije te enormnog povećanja cijena energenata. Uz stare boljke kao što su rad na crno i kasno donošenje cjenika javnih ustanova – nacionalnih parkova, parkova prirode i kulturnih objekata s čime su članice posebno nezadovoljne, pred nama je neupitno izazovna turistička sezona“, zaključio je Tomislav Fain.


UHPA je jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu te najveće udruženje turističkih agencija u Hrvatskoj. U svojem članstvu broji 200-tinjak redovnih članova koji pružaju usluge turističkih agencija i turoperatora te više od 100 pridružena člana iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam. Tijekom godine UHPA organizira brojna događanja, radionice i susrete na kojima prisustvuju članovi UHPA-e i partneri udruge.