Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Državno sudbeno vijeće

Sutkinji Ivi Lovrin odobreno iznajmljivanje apartmana

Autor: M.V.

16.03.2023. 14:10
Sutkinji Ivi Lovrin odobreno iznajmljivanje apartmana

Foto: Luka JeličićNa 2. sjednici Državnog sudbenog vijeća (DSV) doneseno je nekoliko odluka vezanih za zadarsko pravosuđe. Odobren je zahtjev Ive Lovrin, sutkinje Županijskog suda u Zadru, da se uz obnašanje sudačke dužnosti registrira kao iznajmljivač apartmana u turističke svrhe. Lovrin je za sutkinju Županijskog suda imenovana 2020. godine, nakon što su ostala upražnjena dva mjesta u Kaznenom odjelu, a za konkurenciju je tada imala čak četvero zadarskih sudaca.


Na istoj je sjednici za novog suca Općinskog suda u Zadru imenovan Josip Dušević koji je, prema izvješću DSV-a, ostvario najveći broj bodova na listi prvenstva. Naime, Dušević je na Sudu radio kao viši sudski savjetnik – specijalist u Parničnom odjelu, a na završnom je razgovoru ostvario najviše bodova, 262 te još 14.098 bodova na završnom razgovoru. Iza njega je ostala kandidatkinja Neva Lukin s ukupno 275,27 bodova, Marija Knez s 271,27, Danijela Števanja s 265,72 i Nikolina Grancarić s 264,46 ostvarena boda, a najmanje je dobila Jadranka Longin, 255,18 bodova.


Državno sudbeno vijeće s jučerašnje je sjednice izvijestilo o još jednoj novosti u radu zadarskih sudova – dosadašnja sutkinja Općinskog suda u Zadru, Ana Brkić, 15. ožujka stupila je na dužnost županijske sutkinje, zbog čega je i upražnjeno jedno mjesto na Općinskom sudu.