Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

NAPOKON!

Stanovnici Molata i Ista konačno dobili liječnika

Autor: Marina Šaponja

03.06.2023. 15:43
Stanovnici Molata i Ista konačno dobili liječnika

Foto: Arhiva ZlNakon što su stanovnici otoka Molata i Ista mjesecima bili bez liječnika, početkom tjedna konačno su dočekali novog liječnika, dr. Petra Tivanovca. Dom zdravlja Zadarske županije potpisao je ugovor s ovim liječnikom koji je rodom iz Belišća. Završio je Medicinski fakultet u Osijeku 2016. godine i odradio staž u Općoj bolnici u Našicama. Iza sebe ima iskustvo rada na otocima jer je radio na Rabu, Korčuli i Pelješcu. Radio je i u ambulanti za antigenska testiranja u Puli te kao liječnik pri Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka.


– Ovaj mladi liječnik spreman je na sve izazove koji donosi rad na otocima jer mu je to već od ranije poznato. Dom zdravlja Zadarske županije potpisanim ugovorom pokazao je kako brine za zdravstvenu skrb svih stanovnika, izjavio je županijski pročelnik Marko Kolega.


Josipa Kozulić, predsjednica MO-a Ist, potvrdila je kako je novi liječnik počeo raditi početkom tjedna.
– Zadovoljni smo što smo konačno dobili liječnika jer krenula je i sezona. Kako Dom zdravlja nije posebno brinuo o stanu u kojem je živio stari liječnik i u kojem sada živi novi, mi mještani smo se skupili i uredili stan. U tom stanu nitko nije živio četiri mjeseca, pa možete misliti kako je bilo. Kupili smo i novi bojler, tuš i još neke sitnice kako bismo ga opremili za novog liječnika, rekla je Kozulić i dodala kako je i novi liječnik mještanima pripremio prigodni znak zahvalnosti.


Foto: Arhiva Zl