Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U petak

Na Sveučilištu javno predavanje povodom VRO "Maselnica"

Autor: Portal ZL

17.01.2023. 10:42
Na Sveučilištu javno predavanje povodom VRO

Foto: Arhiva ZL/Marin GospićHrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskoga rata u Zagrebu i Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru, u povodu 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica“, priređuju javno predavanje koje će se održati u multimedijalnoj dvorani Sveučilišnog Novog kampusa u petak, 20. siječnja 2023., od 10:30 do 12 sati.


Uzvanicima će se uvodno obratiti pročelnik Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Zlatko Begonja i ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata prof. dr. sc. Ante Nazor. Prof. dr. sc. Ante Bralić s Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru potom će održati kraće predavanje „Operacija Maslenica – crta Izyum-Kupjansk?; komparativna analiza ratova u Hrvatskoj i Ukrajini“.


Prof. dr. sc. Krešimir Ćosić, general-pukovnik u mirovini, održat će središnje predavanje o važnosti znanosti, istraživanja i razvoja u suvremenom ratu od Maslenice do Ukrajine. O obuci i djelovanju protuoklopnih snaga SJP MUP-a RH u Domovinskom ratu te stečenom iskustvu u operaciji „Maslenica“ na kraju će izlagati ratni instruktor u PU Zadar Danko Knez.