Petak, 1. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rasplesani vikend

Gestice donijele zlato u Zadar

Autor: Portal ZL

03.04.2023. 14:04
Gestice donijele zlato u Zadar

Foto: GesteVeseo i rasplesan vikend je iza naših Gestica. U petak su Gestice sudjelovale na drugom dijelu punoljetnog 18. TREPS natjecanja u Zagrebu u Centar za kulturu Trešnjevka za koji još čekaju rezultate stručnog žirija.


U subotu 1. travnja natjecale su se u Kulturnom centru Travno na 11. BUN natjecanju koje organizira Udruga Gombalište, na kojem je nastupilo preko 200 plesača u različitim kategorijama.


– Naše najmlađe natjecateljice su zadivile, ne samo publiku već i stručni ocjenjivački žiri koje je koreografije Stjuardese, autorice Nena Jurišić okrunio zlatom. Djevojčice su bile ponosne i presretne toliko da su krenule i suze radosnice. Puno je tu uloženo truda i rada ,a koreografija izričaja mjuzikl jazz je zaista primila puno komplimenata i od publike i od natjecatelja i kolega koreografa, rekle su ponosne Gestice.
Ostale skupine su isto tako vrlo uspješno odradile svoje koreografije i u svojim kategorijama došle do postolja i to s koreografijom Putovanje 2. mjesto skupine S2, koreografijom Loosing 2. mjesto skupine S3, i s koreografijom Red right hand 3. mjesto skupine S4.


– Jako smo ponosni na djevojčice i vjerujemo kako će ih ova nagrada dodatno motivirati za daljnji rad i zalaganje. Pred Gestom je organizacija svjetskog dana plesa 29.04.2023 na trgu 5 bunara, kada se zajedno s ostalim plesnim udrugama prezentiraju van svojih dvorana, najavila je Nena Jurišić.