Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Izvrstan alat

Kako trenirati na sobnom biciklu da smršavite?

Autor: Šarlota Brnčić

31.08.2023. 08:07
Kako trenirati na sobnom biciklu da smršavite?

Foto: Pixabay

Poboljšati će se cirkulacija krvi smanjenjem osjećaja težine u nogamaSobni bicikl je izvrstan alat za kardiovaskularni trening i sagorijevanje kalorija.


Uspostavite li i ispravan plan prehrane, možete postići željeni rezultat, odnosno mršavljenje.


Savjet je da započnete tako što ćete odlučiti koji trenutak u danu ćete posvetiti treningu, trenutak u kojem vas ništa neće ometati kod kuće.
Obavezno obuti tenisice, podesiti visinu sjedala, a tko više voli, upaliti glazbu ili TV.


Započnite prva dva tjedna s laganim pedaliranjem u trajanju od 30 minuta vježbanja i to 3 puta tjedno.


Ovo je faza u kojoj se može poboljšati cirkulacija krvi smanjenjem osjećaja težine u nogama i poboljšati disanje jer će se povećati kapacitet pluća.


Kada se mišići i cijelo tijelo počnu “puniti gorivom”, tada možete prijeći na sljedeću fazu, onu u kojoj ćete početi sagorijevati kalorije, odnosno najintenzivniju fazu.


Vježba na sobnom biciklu za sagorijevanje masti


Savjet je da nabavite pulsmetar kako biste uvijek pratili otkucaje srca. Kada otkucaji srca prijeđu određeni prag, zapravo ćete početi sagorijevati masnoću.


Nakon zagrijavanja od 5 minuta laganog okretanja pedala, možete početi pojačavati aktivnost, izmjenjujući 5 minuta normalnog okretanja pedala s 2 minute snažnog okretanja pedala, dok ne dosegnete 60% svog maksimalnog broja otkucaja srca.


Pokušajte zadržati ovaj prosjek dvije minute, zatim se vratite na 5 minuta normalnog pedaliranja.


Radite ovu vježbu 40/50 minuta, uvijek tri puta tjedno.


Kako se osjećate spremniji, možete povećati intenzitet, smanjujući uobičajeno pedaliranje za jednu minutu, dok će minute neprekidnog pedaliranja uvijek ostati dvije, i tako dalje dok ne postignete omjer 2:2.


Prije početka stalne tjelesne aktivnosti dobro je podvrgnuti se kompletnom liječničkom i sportskom pregledu kako biste izbjegli potencijalne zdravstvene rizike.