Četvrtak, 8. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sagorite kalorije

Hula hop: idealan fitness dodatak za mršavljenje i ravan trbuh

Autor: Šarlota Brnčić

26.01.2023. 07:52
Hula hop: idealan fitness dodatak za mršavljenje i ravan trbuh

Foto: Pexels

Zabavan je i pomaže vam da se vratite u formu igrajući seHula hop jedan je od onih predmeta koji nas vraća u djetinjstvo. Mnogi od nas su se kao djeca igrali s ovim jednostavnim plastičnim obručem, pokušavajući ga ne ispustiti.


Ono što nismo znali je da je to alat koji ne samo da pomaže u mršavljenju, već i zateže trbušne mišiće, noge i stražnjicu.


Zapravo, hula hop sagorijeva mnogo kalorija, oko 500 u jednom satu.
Ali to nije jedina prednost: lako se vježba i ne zahtijeva nikakvu drugu opremu osim hula hopa.


Postoje razne vrste vježbi i različite razine težine, a može se okretati ne samo u visini zdjelice, već i na nogama i rukama, čak i oko vrata.


Oni najbolji vrte nekoliko hulahopova u isto vrijeme, povećavajući razinu težine, kao u cirkuskim predstavama. Ali to nije samo igra, to može postati pravi program treninga.


Zapravo, ne samo da nam pomaže sagorjeti oko 500 kalorija u sat vremena, već također tonizira tijelo.


Konkretno trbušnjake, gluteuse i noge. Stoga je izvrstan saveznik za vraćanje u formu dok se zabavljate i također promičete vaše psihičko blagostanje.


Također, potiče cirkulaciju krvi i limfni sustav. Dakle, manje zadržavanja vode, manje celulita.


Za postizanje rezultata potrebno je najmanje 20-30 minuta dnevno, tri puta tjedno, ili ga možete uključiti u svoj program tjelesnog treninga. Međutim, važno je i zabaviti se.


U posljednje vrijeme hula hop postaje pravi fitness alat, čak i u svojoj verziji s utezima (tj. težoj od klasičnog plastičnog obruča), koji inače teži oko pola kilograma (ali može biti i više), pružajući veću otpornost.


Preporučljivo je koristiti udobnu obuću i usku odjeću kako hula hop ne bi zapeo za odjeću. Ista stvar je i s narukvicama, bolje ih je skinuti.