Foto: Pixabay
Vrlo je ukusan kao međuobrok, a za pripremu vam treba svega par sastojaka
Ne postoji ništa proljetnije od jagoda, toliko slatkih i sočnih da svaki desert čine savršenim.
Kao i mousse od jagoda koji vam nudimo, desert na žlicu koji se vrlo jednostavno pravi i priprema za samo dvadesetak minuta.
Tako, ako ste još početnik, možete napraviti malu deliciju koju svi vole.
Sastojci:
- 250 g jagoda
- 60 g šećera
- 400 ml vrhnja za šlag
- 2 listića jestive želatine
Za ukrašavanje:
- 10 jagoda
Priprema: Namočite želatinu u hladnoj vodi na vrijeme naznačeno na pakiranju. U međuvremenu očistite jagode, odstranite peteljku i blendajte ih mikserom dok ne dobijete glatku kremu.
U loncu zagrijte 2 žlice vode i otopite namočene i dobro ocijeđene listiće želatine. Kad se potpuno otope, dodajte smjesu u kremu od jagoda.
U čistoj hladnoj zdjeli pjenjačom umutiti vrhnje sa šećerom. Kad je gotovo, dodajte ga u smjesu od jagoda, laganim pokretima, odozdo prema gore.
Podijelite mousse od jagoda u pojedinačne čašice, ukrasite ih s nekoliko cijelih jagoda. Ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje pola sata prije posluživanja.
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
NEZAVISNI
Erlić neće imati problema s “rukama” na proračunskoj sjednici. Podržat će ga i – Denis Barić
Zadar & Županija
most
Ivan Matić vraća se u Sabor i poručuje: Nastavit ću biti glasan oko intervencija u prostoru!
Advent
KASTAV
Boćarski dom postaje epicentar glazbe, zabave i adventske čarolije
Advent
CRIKVENICA
Spoj mora, čarolije i božićnog raspoloženja
Ostali sportovi
Trenerica JK-a Uskok
Daniela Gluhan: ‘Jedrenje nauči dijete kako samostalno donositi odluke’
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!