Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

PLANOVI ZA VIKEND

Otkrijte neki od izvora rijeke Gacke, a možete i roštiljati s prijateljima

Autor: Marija Orešković

20.04.2023. 14:43
Otkrijte neki od izvora rijeke Gacke, a možete i roštiljati s prijateljima

Foto: PexelsNapokon su nam došli lijepi sunčani i topli dani, s čime dolaze i planovi za iskorištavanje vikenda i slobodnih dana. Neki će se odlučiti za kratko putovanje na kako bi se malo odmorili od svakodnevnih obaveza, neki će isplanirati obiteljski izlet, a neki s prijateljima uživati uz roštilju.


Lijepo vrijeme zove na druženje u dvorištu kada uz miris roštilja i hladna pića zajedno prepričavamo zanimljive zgodne i nezgode.


Gastronomsko iskustvo i wine tasting u Istri


Tartufi, maslinovo ulje, razne vrste sireva, istarski pršut, tjestenine i vino – Istra je pravi raj za gastroljupce! Postoji dug popis vrhunskih istarskih restorana, vinarija i proizvođača maslinovog ulja, a na vama je da pronađete svog favorita i uživate u vrhunskim istarskim delicijama!
Uz to, predlažemo vam da posjetite neku od njihovih vinarija, obično su smještene u idiličnim lokacijama na kojima imate pogled na vinograde, a osim kušanja vina, imate i mogućnost obilaska podruma.


Izlet u Liku


Izlet u prirodu uvijek je dobra ideja, a gdje je to priroda ljepša nego u Lici? Na samo sat vremena od Zadra nalazi se maleni gradić Otočac, a u njemu predivna rijeka Gacka. Jedna od ideja za izlet u Liku je i posjeti mlinovima Gacke, to su stari mlinovi koji se nalaze u mjestu Sinac.


Naime, na rijeci Gackoj i pritocima radilo je nekada oko 60 mlinica, a danas ih je samo nekoliko. Netaknuta priroda Like može se vidjeti posjetite li Nacionalni park Sjeverni Velebit gdje se nalazi ‘Kuća Velebit’. Tamo ćete vidjeti zanimljivu floru i faunu, špilje, Velebitski botanički vrt, kao i zanimljive planinarske staze, primjerice Premužićeva staza koja je pješački i planinarski put.


Prolazi vrhovima sjevernog i srednjeg Velebita, a staza je dugačka 57 kilometara. Ideje za izlet u Liku su brojne samo se trebate odlučiti što želite posjetit, organizirajte si aktivni izlet u Liku i uživajte u svim blagodatima netaknute prirode, a čuli smo da se nedaleko od mlinova Gacke može pojesti jedna od najboljih pizza napravljena od domaćih proizvoda.


Spa vikend


Stresan i ubrzan način života te pretrpani dnevni raspored često nas toliko izmori da nam vikendi dođu kao naručeni za opuštanje, a ponekad nema boljeg načina da se opustimo, posvetimo sebi i napunimo baterije od odlaska u wellness.


Uz hidromasažne bazene ili saune, razne tretmane lica i tijela zasigurno ćete se opustiti. Welness će vam pomoći kod relaksiranja, rješavanje stresa pa čak i određenih zdravstvenih tegoba.


Roštilj s prijateljima


Svaki sunčani i topli dan bit će razlog za druženje na otvorenom, a novu sezonu uživanja na terasama i u vrtovima otvaramo s omiljenim proljetnim i ljetnim ritualom – velikim roštiljem. Složiti ćemo se da se čar roštilj druženja krije u njihovoj jednostavnosti.


Sve što vam zapravo treba za savršeno roštilj druženje su vesela ekipa, hladno piće i puno dobre hrane, a uz sve navedene sastojke opuštena atmosfera i neograničena količina zabave bit će zagarantirane. Izvjesno je kako roštiljanje nije tek puka priprema jela, već idealna društvena aktivnost za cijelu obitelj i prijatelje.